Ovo su najbolje knjige za čitati u prosincu

Ovo su najbolje knjige za
čitati u prosincu

5 knjiga za prosinac

Ovih 5 knjiga idealne su za hladne prosinačke večeri i sklupčano čitanje pod dekicom. A posebno se veselimo posljednjem romanu Sama Sheparda, divnog pisca koji nas je prebrzno napustio ove godine… A ostale četiri knjige ćete pročitati u dahu.

Spy of the First Person, Sam Shepard

Izvrstan glumac i još dirljiviji pisac i pjesnik, Sam Shepard, napustio nas je 27. srpnja ove godine, no njegova djela i dalje žive… Posthumno objavljen roman obradovat će sve ljubitelje njegovog stila i pisma, a posebno sve one kojima je tema nesređene obitelji, američkog života i ljubavi unutar kompliciranih odnosa bliska i zanimljiva.

The Vanishing Princess, Jenny Diski

Također posthumno objavljena zbirka tucet priča donosi one ispričane iz ženskog stajališta – od feministički nabijenog teksta pa sve do onog obavijenim bajkovitim i romantičnim velom. Priče su to s kojima će se svaka žena poistovjetiti.

A Christmas Memory, Truman Capote

Ovaj klasik najbolje je čitati sada, usred prosinca, u adventsko doba. Truman Capote uhvatio je ruralan život svoje rodne Alabame na takav način da ćete instantno sve početi gledati kroz njegove dječačke oči. Knjiga je ove godine doživjela reizdanje i odličan je trenutak da s njom obnovite svoju biblioteku ili razveselite nekoga s originalnim poklonom ispod bora.

Elmet, Fiona Mozley

S razlogom je ova knjiga na finalnom popisu Man Booker nagrade. Pomalo tmurna i mračna atmosfera romana ponekad je točno ono što nam treba kao protuteža ovom trajnom veselju, i slatkom razdoblju adventa. Čisto kao balans prije nego nas surova realnost siječnja vrati u kolotečinu.

Objavu dijeli Bex (@bexwrites)

Three Daughters of Eve, Elif Shafak

Kompleksno i bogato djelo donosi priču o životu sredovječne muslimanke u današnjem Istanbulu. Zanimljiva priča koja na intrigantan način propitkuje ženstvenost, duhovnost, ekstremizam i političku opresiju… Knjiga koja će vas držati budnima do posljednje stranice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori