5 filmova za ljetne večeri

5 filmova za ljetne večeri

Ljeto smo jedva dočekali, što zbog kupanja, što zbog noćnih izlazaka i odmora. Ipak, ponekad je dobra ideja ostati kod kuće, ispeći kokice i pogledati pokoji lagani film, sami ili u društvu. Upravo za takve dane dobro je imati pripremljenih nekoliko filmova, a u nastavku vam donosimo 5 prijedloga.

500-days-of-summer1

(500) Days of Summer romantična je komedija čiji su glavni likovi simpatični Tom (Joseph Gordon-Levitt) i Summer (Zooey Deschanel). Summer je otkačena i mlada žena koja ne vjeruje u ljubav, a Tom mladi arhitekt koji radi kao pisac čestitki, pada na njen šarm i zaljubljuje se. Film nelinearno prati njihov odnos kroz 500 dana. Njihove dogodovštine zasigurno će vas nasmijati, a ljubavna priča zaintrigirati.

crazy-stupid-love1

Crazy, Stupid, Love još je jedna netipična romantična komedija s poznatim glumcima kao što su Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling i Emma Stone. Film započinje tako što Cal (Carell) saznaje da ga je Emily (Moore) prevarila te potom susreće mladog Jacoba (Gosling) koji mijenja njegov pogled na život i odnos prema ženama. Nakon nekoliko neočekivanih zapleta i komičnih trenutaka, film ipak ima sretan kraj koji će vam izmamiti osmijeh na lice.

neighbours1

Neighbors je treća komedija koju predlažemo, a počinje tako što se pored kuće mladog bračnog para Maca (Seth Rogen) i Kelly (Rose Byrne) i njihove novorođene kćeri useli bratstvo poznato po ludim tulumima koje organiziraju. Mac i Kelly pokušaju se predstaviti kao tolerantni i ležerni susjedi, no ubrzo mijenjaju stav te poduzimaju razne korake kako bi se bratstvo odselilo, dok im studenti iz bratstva prkose na sve načine. Kao i svaka tipična komedija, i ova ima sretan kraj te je idealna za opuštene večeri kada se samo želite nasmijati.

the-avengers1

Budući da niti jedno ljeto ne može proći bez dobre akcije, za one koji još nisu pogledali Avengerse sada je pravo vrijeme da tu pogrešku isprave. Ovaj film baziran na Marvelovom stripu okuplja najsposobnije superheroje koji će obraniti zemlju od zlog Lokija i njegove vojske koja želi pokoriti čovječanstvo. Uz postavu koju čine Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Cris Evans, Samuel L. Jackson i drugi poznati glumci ovaj film zadržat će vašu pozornost do samog kraja.

up!1

Za kraj, prijedlog za najmlađe, ali i starije ljubitelje animiranih filmova – Up. Ova topla priča o sedamdesetosmogodišnjem udovcu Carlu i mladom istraživaču Russellu razniježit će cijelu publiku. Carl se odlučuje ostvariti želju svoje pokojne supruge koju tijekom godina nisu uspjeli ispuniti jer ih je uvijek nešto spriječavalo. Ovaj animirani film zaradio je pet nominacija za Oskara, a da su itekako zaslužene, uvjerite se sami.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori