Zagrebački umjetnik 2Fast izlaže na velikoj izložbi posvećenoj street artu

Zagrebački umjetnik 2Fast izlaže na velikoj
izložbi posvećenoj street artu

Poznata nizozemska galerija GO Gallery, na poziv organizacije Amsterdam street art organizira veliku izložbu posvećenu street artu pod nazivom ‘Winter Blues’.

Kustosi ‘Winter Blues’ izložbe su IVES.ONE i SJEMBAKKUS te su za izlaganje odabrali impresivan line up umjetnika i njihovih radova, i to onih koje Amsterdam još do sada nije vidio (kako i oni sami ističu).

Eddie Colla

Eddie Colla

Među poznatim umjetnicima Eddie Colla, Unwell Bunny Art, Alice Pasquini, Hopare, Etnik, DZIA, EL BOCHO, SENS OC impresivan line-up zatvara i hrvatski street art umjetnik 2Fast!

2Fast

2Fast, Splash-it

2Fast je umjetničko ime Krešimira Budena koji je, kako su ga u jednom tekstu nazvali, ‘jedan od rijetkih, umjetnički preživjelih veterana zagrebačkog graffiti-arta.’ Počeo je stvarati u drugoj polovini 80-ih godina 20. stoljeća i aktivno se bavi crtanjem graffita, kojima je oslikao cijelu Hrvatsku i dio Evrope, izložio brojne radove i dobio nekoliko nagrada.

Uvijek istražuje nove smjerove i tehnike, kao i materijale kojima prenosi uličnu umjetnost na platna, skulpture, reljefe, drvene i kapafix ploče i slične podloge tako da je zadnjih nekoliko godina na izložbama prikazao svoje 3d graffite i Splash-it skulpture koje su nastale kao direktna izvedenica iz stvaranja ‘klasičnih’ graffita.

2Fast post 2

2Fast, Splash-it

Izložba se otvara 16. siječnja i moći će se pogledati do 6. ožujka, u GO Gallery, u centru Jordaana, središta Amsterdama, na odresi Prinsengracht 64. Više o izložbi možete saznati na Facebook stranici, a 2Fasta možete pratiti na njegovoj Facebook stranici.

Foto: Eddie Colla, 2Fast

Učitati još
Zatvori