Pumpkin spicy toffee je najbolji jesenski slatkiš

Pumpkin spicy toffee je najbolji
jesenski slatkiš

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamielyn Nye (@iheartnaptime) on

Za cozy jesensku večer sa slatkim zalogajima tu je neodoljiva slastica s okusom i mirisom jeseni. Topla domaća karamela i slatkasta puterasta bundeva savršena su kombinacija za podizanje raspoloženja i uživanje u slasnim zalogajima. Riječ je o desertu koji nije komplicirano napraviti, ali trebat će vam malo vještine i spretnosti kako bi rezultat bio baš kakav želite. Spoj ovih okusa vratit će vas potencijalno u djetinjstvo. Prženje šećera i stvaranje vlastite verzije omiljenog slatkiša donijet će u vašu kuhinju slatkasti ugođaj ušuškane idile. Popularni pumpkin spice toffee od sada možete pripremiti u svom domu i razveseliti svoje prijatelje sladokusce komadićima mirisnog zadovoljstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trisha’s Toffee (@trishastoffee) on

Recept za pumpkin spicy toffee

  • 1 i pol žličica cimeta
  • 1/4 žličice đumbira
  • 1/4 muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 šalica maslaca
  • 360 ml vrhnja za šlag
  • pola šalice pirea od bundeve
  • 1/4 šalice vode
  • žličica meda
  • 1 šalica šećera
  • pola šalice oraha
  • 250 g tamne čokolade (sjeckane)

U posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje s pireom od bundeve pa mješavinu dobro ugrijte, ali pazite da ne zavrije. U drugoj posudi pomiješajte šećer, med i vodu pa kuhajte do 120°C.
Dodajte mješavinu od vrhnja i pirea od bundeve pa kuhajte do 115 stupnjeva i potom brzo uklonite posudu s izvora topline. Dodajte maslac. Miješajte brzim pokretima kako bi se maslac što bolje rastopio i smjesa postala ujednačena. Smjesu ulijte u protvan i pripazite da je svuda ravnomjerno raspoređena, a zatim pospite sol. Nakon 5 minuta po smjesi rasporedite nasjeckanu čokoladu, a kada se malo rastopi dodajte orahe. Ostavite da se smjesa ohladi najmanje 4 sata, a zatim izlomite ili režite na kocke. Pohranite u hermetični spremnik do 2 tjedna, ako prije toga ne pojedete ovu super ukusnu poslasticu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sally’s Baking Addiction (@sallysbakeblog) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori