Ovog mjeseca naučite kuhati kao pravi Tajlanđani

kuhaona-svibanj-2018

U svibnju će vas u Kuhaoni dočekati pregršt boja, okusa i mirisa, ali i zanimljiva radionica fotografije hrane.

Početak mjeseca rezerviran je za pripremu deserata od prhkog tijesta s različitim voćnim nadjevima, a zatim slijedi niz svjetskih kuhinja od kojih je prva, svima omiljena, tajlandska. Od ovog mjeseca imate priliku upoznati novu suradnicu Saralee Madnui, rođenu Tajlanđanku sa zagrebačkom adresom od koje ćete iz prve ruke naučiti sve tajne pripreme tajlandske kuhinje.

Kroz meksičku kuhinju vodit će vas Marina Sanguinetti, a Sandra Rončević osmislila je zanimljiv jelovnik grčke kuhinje. Za sve ljubitelje fotografije hrane Sandra Rončević će voditi i zanimljivu radionicu na kojoj ćete naučiti osnove food-stylinga i pravilnog fotografiranja hrane.

Stoga ne čekajte, uplatite svoju omiljenu radionicu i time osigurajte mjesto za nova kulinarska iskustva i druženja. Vidimo se!

TEME RADIONICA

10.05.2018. (četvrtak)
VOĆNI TART I GALETTE – Predavač: Izabela Furjan
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Prhko tijesto osnova je recepata za pripremu finih francuskih deserata tarta i galette. Na radionici kroz koju će vas voditi slastičarka Izabela Furjan pripremit ćete tart od limuna s meringom i galettu s bobičastim voćem. Nakon što savladate pripremu prhkog tijesta “otvorene pite” s različitim nadjevima postat će omiljene slastice u vašoj kuhinji. 🙂
Cijena radionice: 400,00 kn

15.05.2018. (utorak)
OKUSI TAJLANDA – Predavač: Saralee Madnui
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Okuse tajlandske kuhinje približit će vam simpatična Saralee, rođena Tajlanđanka, koja je prije dolaska u Hrvatsku radila kao učitelj kuhanja. Na ovoj radionici naučit će vas kako pripremiti Keaw tod (prženi wonton s piletinom), Pad thai gung (rižini rezanci s kozicama, jajem i tofuom u tamarind umaku) i Panang curry s teletinom.
Napomena: Radionica je na engleskom jeziku.
Cijena radionice: 400,00 kn

17.05.2018. (četvrtak)
MEKSIČKI SPECIJALITETI – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Meksička kuhinja poznata je po intenzivnim okusima, šarenim dekoracijama i bogatstvu začina. Na radionici koju će voditi Marina Sanguinetti naučit ćete kako pripremiti neke od najpoznatijih meksičkih jela – juhu od rajčica s tortiljama, quesadillas, tacos s mesom i guacamole, a za desert ananas sa sirupom od kokosa i korijanderom.
Cijena radionice: 400,00 kn

kuhaona-svibanj-2

19.05.2018. (subota)
FOOD-STYLING I FOTOGRAFIJA HRANE – Predavač: Sandra Rončević
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Naučite fotografirati i stilizirati hranu poput poznatih food blogerica. Na ovoj uvodnoj radionici Sandra Rončević uvest će vas u male tajne zanate; naučit ćete kako pravilno koristiti svjetlo, kako složiti 4 scene hrane i odabrati pravi kadar. Saznat ćete više o samoj kompoziciji fotografije i zašto je bitan kut fotografije, kao i zašto ne koristiti blic. I ne, ne trebate imati nikakvo predznanje niti skupu opremu (ponesite mobitele ili svoje foto-aparate) jer je ova radionica namijenjena svima onima koji vole “kliknuti” svoj tanjur prije no što slasno pojedu ono što je u njemu posluženo.
Cijena radionice: 500,00 kn

24.05.2018. (četvrtak)
GRČKA KUHINJA – Predavač: Sandra Rončević
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Grčka kuhinja jedna je od najstarijih kuhinja Europe, a prepoznatljiva je po upotrebi svježih namirnica, začinskog bilja, maslinovog ulja i jednostavnosti u pripremi. Na jelovniku naći će se tzatziki, pastítsio (pita od tjestenine i mljevenog mesa), pileći souvlaki s lepinjom i povrćem te halva s bademima i grožđicama.
Cijena radionice: 400,00 kn

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

Foto: Kuhaona, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori