3 slatka recepta za muffine, kekse i kolač od kave

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Фабрика Кави (@fabryka_kavy) on

Uživanja u raskošnim jelima ovih dana zasigurno nije nedostajalo. Nakon tjedna gastronomije i opuštanja u domu s najdražima bliži se još jedna manifestacija koju je teško ignorirati- Nova godina. Bez obzira na to planirate li doček kod kuće ili u domu prijatelja slastice niti u ovoj prilici neće biti na odmet. Dok se pripremate za doček, vjerojatno je zadnje što želite provesti sate i sate kuhanja. Brze slastice koje se peku duže nego što ćete ih ustvari pripremati, odličan su izbor za slavljenički vikend. Kavoljupci će se posebno razveseliti kada se na stolu posluži kava, ali u obliku kolača, keksa i muffina.  Kava u receptima dobro je poznati trik koji desert transformira u rapsodiju okusa. U kombinaciji s čokoladom čak i oni koji nemaju naviku ispijanja kofeinskog napitka, u njoj će uživati. 3 slatka recepta čekaju vas u nastavku.

Kava i čokolada u ‘mokrom’ kolaču

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mix & measure (@mixandmeasure) on

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica meda
  • 40g smeđeg šećera
  • 50ml kokosovog ulja
  • 70ml mlijeka
  • 90g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 40g kakaa za kolače
  • 50g griza

Sastojci za glazuru:

  • 250ml mlijeka
  • 150g čokolade
  • 1 žlica kave
  • 2 žlice meda

Upute:

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao pa sve dobro izmiješajte. Ostavite 15 minuta da odstoji. Kalup ili lim obložite papirom i ulijte smjesu, pecite 20ak minuta na temperaturi od 180°C. Sastojke za glazuru u lončiću  zagrijte do vrenja dok se sve ne otopi. Preljev procijedite kroz cijedilo da višak kave ostane na njemu, te prelijte preko toplog kolača. Ohladite kolač nekoliko sati i poslužite po želji s tučenim slatkim vrhnjem.

Kofeinski keksi s pečenim lješnjacima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by О моем сладком хобби ❤️ (@altair.latent) on

Sastojci:

  • 150g maslaca
  • 2 jaja
  • 50g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice instant kave
  • 30g oštrog brašna
  • 70g lješnjaka
  • naribana korica limuna

Upute:

Maslac na sobnoj temperaturi ostavite da omekša. Dodajte brašni i rukama izmijesite te dodajte jaja, šećer, kavu i koricu limuna. Lješnjake pecite 30min u limu za pečenje na 180 stupnjeva do zlatne boje. Uklonite kožu i ubacite ih u blender kako bi se usitnili na veće komade. Ubacite ih u tijesto, razvaljajte ga po plohi i oblikujte kekse u željene oblike. Pecite 12-15ak minuta na 180 stupnjeva.

Muffini

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Jeanne | Happily Whole (@tiu_ashleyjeanne) on

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja
  • 1 šalica jogurta
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca
  • 2 žlice instant kave
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i cimet. Posebno izmiješajte jogurt i kavu, a zatim umutite jaja, rastopljeni maslac i vaniliju. Tekuće sastojke dodajte u suhe i promiješajte. Kalupe za muffine premažite maslacem i sipajte smjesu do pola. Pecite 20ak minuta.

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori