Foodstock – oaza domaćih proizvoda na Savskoj cesti

Marko Bušić

Naš je pravac domaća hrana, a naš cilj zadovoljan kupac

Gotovo godinu dana nakon otvaranja Foodstocka – skladišta-trgovine domaćom hranom, donosimo iskustva i vizije ove simpatične zagrebačke oaze smještene na samoj Savskoj ulici. Razgovarali smo s vlasnikom Markom Bušićem, omiljenim trgovcem portala, koji je pokupio mnoge simpatije.

„Govoreći o trendovima specijaliziranih djelatnosti u prehrambenom sektoru“, započinje Marko priču, „mnogo je subkategorija. Danas se na tržištu mogu naći popularna specijalizirana mjesta, poput glute free trgovina, zero waste, eko, organic i sl. Iako sve to podržavamo i smatramo zanimljivim, odlučili smo, ipak, ne profilirati se na taj način, odnosno izabrali smo svoj pravac i misiju, a to je – domaća, zdrava, kvalitetna hrana kontroliranog uzgoja i poznatog porijekla. U prodajnom dijelu Foodstockovih djelatnosti, inspiracija nam je uvijek tržnica. Želimo u svako doba dana imati u ponudi hranu koju ćete s guštom pripremiti svojoj djeci i sebi, ukusne zalogaje koje ćete podijeliti s prijateljima, piće s kojim ćete nakon napornog dana predahnuti.

Naši kupci su stalne mušterije, slučajni prolaznici, susjedi, kupci koji ciljano dođu po proizvod ili prethodno naruče svoju košaricu koju uz put pokupe. S obzirom da se nalazimo na Savskoj cesti 50, često nas pitaju za mogućnost parkinga. Ispred Foodstocka je moguće parkirati vozilo i obaviti kupovinu, dok neki od naših kupaca prethodno naruče svoju košaricu porukom ili pozivom, pa ju samo ubacimo u auto, malo pročavrljamo i ugodno se pozdravimo. Imali smo i izuzetno ugodne suradnje i s firmama koje su za vrijeme ovog adventa svojim partnerima odlučili pokloniti upravo delicije iz Hrvatske.“

Od samog nedavnog početka do danas Foodstock je znatno proširio svoju ponudu i djelatnosti

„Foodstock – kao što mu i ime kaže, u svome idejnom začetku, nije zamišljen kao samo trgovina, već multipleksna platforma domaće hrane. No spletom okolnosti, umjesto skladišta startali smo sa trgovinom, što se pokazalo i zaista dobro. Kad smo tek počeli razmišljati o ovoj ideji, daleko smo bili od dobavljača i načina poslovanja malih hrvatskih OPG-ova, danas nakon godinu dana, imamo preko 500 proizvoda u svojoj ponudi. I sami smo bili ugodno iznenađeni kreativnošću i kvalitetom proizvoda koje naši mali proizvođači nude. Nerijetko su to izuzetni proizvodi, ali se proizvođačima nije lako baviti plasmanom svoga proizvoda na tržište. Upravo i tu mi nastupamo na scenu, ne samo stavljajući njihove proizvode na svoje police i dostavama istih, nego i marketinški potpomažući promoviranju njihovih proizvoda na društvenim mrežama, web shopu, organiziranjem promocija, partija, a s dolaskom proljeća krećemo sa nekim novim aktivnostima. Svi novi proizvođači su dobro došli, mjesta za rast uvijek ima, volimo nove stvari, osobito ako su zdrave i domaće.

Definitivno je teško izdvojiti nekolicinu najboljih proizvoda, ali je apsolutni hit ove godine bila domaća Šalša iz Doline Neretve koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. No svoje posebno mjesto zauzimaju i magareće mlijeko OPG-a Ciganović, kefir i jogurt OPG-a Krog, guščja mast, maslinovo ulje OPG-a Rakovac, slane i slatke grickalice Nutri Kultija, nabraja vlasnik s osmijehom na licu, te dodaje jaja iz slobodnog uzgoja OPG Jurković, proizvodi od mandarina- sokovi, namazi i arancini OPG-a Klaudija Krstičević, GUUC sokovi, pršut „Kulina“, proizvodi malih proizvođača poput Volim ljuto i Zdravo za gotovo, Naronija sokovi od aronije i šipka, smokvenjak OPG-a Ostojić, med OPG-a Sedak, motar, kapari, inćuni i ostalo od Delicija mora, organski shotevi, dok ukusno domaće povrće i voće stiže iz sunčane doline Neretve.“

„Naši sadašnji dobavljači su mahom krasni ljudi, a njihovi proizvodi prave male delicije“, dodaje vlasnik prelazeći pogledom šarene police Foodstocka. „S mnogima smo izgradili jako lijepu mrežu poslovanja, a sa nekima postali i prijatelji.“

Bude dana kad ti je puna kapa Foodstocka, ali ona iskra koja ne da mira je ono što te tjera dalje

„Ovakav tip posla zahtijeva puno rada i angažmana, te slobodno mogu reći da je radno vrijeme cijeli dan. Bude dana kad ti je puna kapa Foodstocka“, smije se Marko govoreći, „ponekad je to iscrpljujuće, ali ona neprestana iskra koja ne da mira je konstantno prisutna i to je ono što te tjera dalje. Trenutno se na puno toga još radi… Ali, konačno, rastemo i razvijamo se, a naši zadovoljni kupci i pratitelji su nam najjači stimulans. Jako je dobro to što se ljudi sve više informiraju i osviješćuju o važnosti dobre prehrane. Sretni smo zbog toga.“

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori