Mace su dobile svoj dan u tjednu – jeste li čuli za ‘caturday’?

Ako pratite profile na društvenim mrežama i profile posvećene kućnim ljubimcima sigurno ste primijetili da je trend ‘memesa’ sve popularniji. Urnebesno smiješni videi i fotke kruže našim feedom i kao jedan jako zanimljivi trend istaknuo se caturday. Naime, unazad nekoliko godina ljubitelji mačaka odlučili su jedan dan u tjednu posvetiti svojim mezimicama i stvoriti popularni hashtag koji će okupljati tisuće fotki posvećenih njima.

Caturday: cat + saturday

Prema internetskom slangu, caturday se obilježava svake subote. Najčešće prikazuje mace u smiješnim situacijama na fotkama ili video uradcima s titlovima i smiješnim opisima, ali i mačke u sasvim normalnim aktivnostima. Ako u tražilicu ukucate #caturday ispod istoimenog hashtaga krije se gotovo 8 milijuna fotki mačaka iz cijelog svijeta. Trend su pokrenuli ljubitelji prepredenih kućnih mezimica u nadi da će tako pod novonastalom riječi okupiti sve obožavatelje maca. Potražite li na internetu točnu definiciju, naići ćete na puno objašnjenja. Ono najsmješnije pak tvrdi da je caturday svojevrstan blagdan koji svakoga tjedna slavi ove preslatke životinje.

Instagram: mjesto širenja pozitivne energije i humora

Društvene mreže koristimo svakodnevno, a u posljednje vrijeme sve češće se ističe važnost korištenja istih u pozitivne svrhe. Kućni ljubimci, točnije njihovi vlasnici tome su uspješno pridonijeli otvorivši profile svojih mezimaca. Slike i kratki videi koje mame osmjeh na lice i okupljaju ljude u dobroj namjeri da međusobno podijele ljubav prema svojim kućnim ljubimcima ubrzo su se pokazali kao odličan projekt. Caturday je tako u samo nekoliko godina postao globalni trend kojeg su objeručke prihvatili diljem svijeta.

 

Foto: Instagram

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori