Rio Mare i WWF održali okrugli stol: zajedno za održivi ribolov

Jučer je u bajkovitoj atmosferi Kuglane (La Grma) u Zagrebu, održan okrugli stol na temu stanja svjetskih mora, očuvanja ribljeg fonda i važnosti odgovornog ribolova. O ovim važnim temama, pred brojnim uzvanicima i predstavnicima medija raspravljali su brojni uvaženi gosti.

Rio Mare i WWF okrugli stol za održivi ribolov

Brojna poznata imena svojim su govorom sudjelovali u manifestaciji. Luciano Pirovano, direktor održivog razvoja Bolton Food, Danijel Kanski, stručnjak za ribarstvo i voditelj morskog programa u WWF Adriji, dr.sc. Zatim Sanja Matić Skoko s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Laboratorij za ihtiologiju i priobalni ribolov, dr.sc. Tibor Janči sa Sveučilišta u Zagrebu. Tu su bili i Prehrambeno biotehnološki fakultet, Laboratorij za tehnologiju mesa i ribe te dr.sc. Leon Grubišić, voditelj Laboratorija za akvakulturu s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Split. Ovoga puta u ulozi moderatora se našao poznati voditelj, Duško Ćurlić. Svi oni raspravljali su o temama koje se nipošto ne smiju ignorirati.

Moramo poduzeti korake, poslovanje mora biti održivo i odgovorno. Potrošači danas žele više od kvalitete, žele odgovornost”, istaknuo je direktor održivog razvoja Bolton Food, Luciano Pirovano, a s njim se složio i Danijel Kanski, stručnjak za ribarstvo i voditelj morskog programa u WWF-u: “Promijene su nužne, zaštita morskih resursa je od iznimne važnosti jer je neodrživ ribolov problem, ne samo za prirodu već i za ljude koji žive od ribarstva.”

Zašto je važno raspravljati o ovoj temi?

Upravo zato je tu suradnja WWF i Rio Mare. Oni čvrsto vjeruju kako je njihova odgovornost poštivati more i njegovu biološku raznolikost. Naime, Rio Mare se obavezao da će, u suradnji s WWF-om, do kraja 2024. godine cjelokupna proizvodnja potjecati iz održivih izvora ribarstva.

Neke od njihovih proizvoda koji s ponosom nose MCS oznaku, certifikat koji jamči adekvatni standard za održivi ribolov i sljedivost proizvoda iz ribarstva, imali su priliku kušati svi oni koji su prisustvovali ovom hvalevrijednom okruglom stolu na kojem se ukazalo na probleme očuvanja ribljeg fonda i važnosti odgovornog ribolova.

Znanstvenici koji su uveličali ovaj okrugli stol složili su se kako ne rade aktivizme zbog aktivizma, već da temelj upravljanja resursom mora biti znanost. Stanje na Mediteranu je kritično, no sreća je što se svijest o ovom gorućem problem podiže, a upravo ovakvi projekti pravi su put prema promjeni na bolje. Put održivog razvoja, put na kojem su se zajedno za Oceane udružili Rio Mare i WWF. Više o svemu možete saznati na službenoj stranici Rio Mare.

Foto: PR

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori