Savršeno jednostavno: juha od tikvica i maslinovog ulja

Kada imate dobre namirnice nije potrebno puno filozofirati. Prijateljica mi je dala žutu tikvicu iz svog vrtla, a na putu do Pelješca sam kupila nagrađivano extra djevičansko maslinovo ulje Frane Miloša, inače poznatog vinara. Ulje je divno! Usudila bih se reći jedno do najboljih koje sam do sada probala.

tikvice2

Juha se učinila logičnim izborom obzirom da je brzo gotova i lagana, baš kako ljetu i priliči. Super kombinacija u kojoj luk i đumbir čine temeljac, a niskokalorične tikvice i nutritivno bogato maslinovo ulje prevladavaju okusom.

tikvice4

Sastojci za 4 porcije:
500 g žute tikvice
1 luk (cca 120 g)
15 g đumbira
800 ml vode
Sol
Krupni papar
Maslinovo ulje

tikvice5

Priprema:
Tikvicu ogulite, sjemenke izdubite, te je nasjecite na jednake kvadratiće. 250 g odvojite te začinite sa malo soli i papra, prelijte 1-2 žlice maslinovog ulja te stavite da se peče do 20 minuta, na 200 stupnjeva. Kada poprimi zlatno-smećkastu boju, gotova je.

U kipuću vodu stavite đumbir i luk. Ostavite da se kuha 10 minuta na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte drugu polovicu tikvice i kuhajte još 7-8 minuta, dok tikvica ne bude gotova.

Juhi dodajte pečenu tikvicu, sve stavite u blender, osim đumbira, i na najmanjoj brzini miksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Posolite po želji. Pri serviranju ukrasite crnim, krupnim paprom i s nekoliko kapi maslinovog ulja. Poslužite toplo.

tikvice3

Uživajte! 🙂

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori