Gurmanska salata s grilla

Nakon slastica, slijedi salata. Znam da najviše volite upravo slastice, ali ja najviše volim salate i apsolutno mi nikada ne dosade. Grillam sve, ne samo povrće već često i voće! Okusi budu božanstveni.

Ono što bih vam htjela reći prije nego krenete raditi ovu salatu je da se ne zamarate s dekoracijom, složite kako vama odgovara ili ne morate uopće ništa slagati. Pripazite na soljenje! Obzirom da je gotovo svaka namirnica zasebno soljena, obratite pozornost da konačno jelo ne bude presoljeno. Iako kada koristite himalajsku sol, s njom jako teško možete nešto presoliti.

Držite se redoslijeda pripreme kako sam napisala jer ovo je još jedan idealan recept za potencijalno neurednu kuhinju, ali ako slijedite navedene korake, šteta će biti manja…

Također, sve grillajte na istoj grill tavi – isplatit će se svaka minuta čišćenja!

Grill salata za gurmane

Sastojci (2 porcije):

1 manja tikvica (narezati uzdužno)
6 jagoda (prepoloviti)
2 šake matovilca
2 stabljike rabarbare (narezati svaku stabljiku na 3 jednaka dijela)
2 veća komada sira za grillanje
1/2 krastavca (narezati)
1/2 šalice palente
1 žlica maslacem
1/2 šalice parmezana
Cata (dinja) (izdubite 8 komadića malom žličicom)
Crni sezam
Maslinovo ulje
Himalajska sol
Crni papar

Umak (4 – 6 porcija):

1 mladi luk (nasjeckati bijeli dio)
90 ml bijelog vina
2 žlice jabučnog octa
50 ml vode
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica kokosovog šećera
1/3 žličice kurkume u prahu
2 žlice indijskih oraščića
Himalajska sol

Sve sastojke smiksajte u blenderu.

Priprema:

1. Skuhajte palentu prema uputama na vrećici, pri kraju kuhanja dodajte maslo, parmezan te sol i papar. Neka bude gušće teksture. Prebacite je u manju posudu te poravnajte tako da debljina bude cca 2 cm. Stavite u hladnjak da se hladi. Palenta će se stvrdnuti, stoga je prije serviranja izvadite iz posude (posudu jednostvano okrenite) te je narežite na manje trokute.

2. Tikvice grillajte na grill tavi, odložite ih sa strane i pospolite. Zatim ih zarojlate da budu kao na slikama.

3. Rabarbaru grillajte sve dok ne omekša, zatim svaki komad prepolovite na pola te posolite.

4. Grillajte sir.

Sve sastojke složite na tanjur, posolite, dodajte papar i crni sezam te salatu prelijte umakom!

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori