Sirovi tiramisu s trešnjama

Nekako su se u zadnje vrijeme zaredali deserti, ali ovaj nikako nisam mogla preskočiti.

Surfajući Instagramom naišla sam na predivan profil sirovih slastica @datesandavocados (da, nisam je do sada pratila, mea culpa).

Lore Sales također ima i svoju besplatnu e-kuharicu s predivnim, ali zaista predivnim receptima. Tamo sam pronašla i ovaj recept za sirovi tiramisu koji sam ipak malčice modificirala i pojednostavnila. Obožavam tiramisu, a ovo je možda moja do sada najdraža “bezgrešna” verzija.

Na fotografijama ćete primjetiti da sam ja napravila 2 porcije, ali količine su definitivno za 4 manje porcije. Ni ja ni muž nismo uspjeli pojesti cijelu porciju, jako je zasitno!

Kod sirovih slastica trebate samo biti strpljivi sa svojim blenderom, ostalo je sve poprilično jednostavno!

U svakom slučaju, toplo preporučam da preuzmete e-kuharicu, inspirirajte se, ljeto je idealno za sirove slastice, a do tada uživajte u ovoj poslastici. 🙂

Tiramisu s trešnjama

Podloga (4 manje porcije):
70 g brazilskog oraha
90 g datulja (okoštenih, potopiti preko noći)
20 g kokosovih mrvica
2 žlice sirovih kakao zrnaca (ili tamne čokolade)
1/2 žlice kokosovog ulja
Nekoliko kapi arome vanilije
Prstohvat soli

Prvi sloj:
115 g indijskih oraščića (potopiti preko noći))
1 espresso (ili bilo koje kave u istom omjeru)
3 žlice kokosovog mlijeka
2 žlice bademovog maslaca ili mousea
Nekoliko kapi arome vanilije
1 žličica maca praha (po želji)
2 žlice otopljenog kakao maslaca (ili kokosovog ulja)
1 žlica sirovog kakaa (ili kakaa po želji)
Prstohvat soli

Drugi sloj:
150 g indijskih oraščića (potopiti preko noći)
80 g bademovog maslaca ili mousea
2 žlice javorovog sirupa
Nekoliko kapi arome vanilije
1 žlica cijeđenog limuna
3 žlice kokosovog ulja
Prstohvat soli

Ostalo:
Otprilike 2 šalice trešanja (otkoštenih)

1. U blenderu usitnite brazilski orah i kokosove mrvice.
2. Dodajte im kakao zrnca, datulje, ulje, vaniliju i sol. Miksajte dok tekstura ne postane ljepljiva, ne mora biti savršeno usitnjena.
3. Dobivenu smjesu rasporedite na 4 manje staklenke te je rukama utisnite na samo dno. Staklenke čuvajte u hladnjaku dok spremamo kreme.
4. Indijski oraščić operite te smiksajte s ostalim sastojcima za prvi sloj kreme. Kakao maslac dodajte tek pri kraju te smjesu nemojte premiksati.
5. Smjesu ravnomjerno rasporedite u staklenke te ih vratite u hladnjak.
6. Smiksajte u blenderu sve sastojke za drugi sloj kreme. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje.
7. Okoštite i prepolovite trešnje. Poredajte ih uz sam rub stakleni.
8. Ukrasite drugim slojem kreme
9. Pospite sirovim kakaom.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori