Inspiracija za morsko vjenčanje uz zalazak sunca

Čarolija ljetnog zalaska…

Ljetna vjenčanja su najčešća. Mladenci ih pokušaju spojiti s godišnjim odmorima, manje odjeće se čini praktičnije, a loše vrijeme je rijetkost… I baš zato treba puno ranije početi planirati svoje ljetno vjenčanje ako želite da svaki detalj bude na svom mjestu i sve savršeno kako ste zamislili jer datumi brzo nestaju.

No pravo ljetno vjenčanje kako ga mi zamišljamo je rijetko; opušteno, bosih nogu na plaži, uz šum mora i samo nekolicinu uzvanika, pa vas ovog puta želimo inspirirati kako bi poželjeli jedno takvo baš za sebe.

Na pješčanoj plaži Jadranske obale, pod stoljetnim borovima i agavama, s pogledom na zalazak sunca naš par je rekao svoje “da”.

Morsko vjenčanje Eventastic Studija

Inspirirani prirodom birali smo samo takve motive. Lišće palme i agave, masline i eukaliptus, bijelo nježno cvijeće s ponekim plavim zumbulom kao naglasak i stapanjem s morskom pozadinom.

Morska sol, pijesak, školjke, koralji, špaga, prozračni lan ručno bojan na željenu nijansu i posebno posuđe koje smo pronašli u trgovini Korak učinili su da stol mladenaca izgleda kao da je upravo izronio iz morskih dubina.

Torta je bila jednostavna. Krema lagana kao morska pjena s jednostavnim dekoracijama morske trave i sukulenata.

Luk za sam čin vjenčanja spleten je od morskih mreža, lana, eukaliptusa i učinio je ovu morsku priču još posebnijom. Htjeli smo da bude što jednostavniji kako gostima ne bi sakrili pogled prema plavetnilu i čarobnom zalazu sunca.

Nekoliko praktičnih detalja:

  • Papirnati detalji napravljeni su od prirodnog kaširanog papira te su nakon tiska dorađeni vodenim bojama u nijansama plave i sive.
  • Pozivnica u formi razglednice je idealna forma pozivnice za neformalne i manje zabave.
  • Zahvalnica: u maloj staklenoj bočici ostali su zarobljeni svi mirisi i okusi Mediterana. Krupna morska sol sa začinskim biljem Jadrana podsjećat će goste još godinama na čaroliju jednog ljetnog dana.
  • Kartica dobrih želja s malom olovkom našla se na svakom stolu za raspisane goste i njihove savjete za dug i zaljubljen brak
  • Ako gosti dođu u neprimjerenoj obući za plažu, ponudite im da se obuju u japanke. Bit će im udobnije i ostat će im za uspomenu. Ako je plaža pješčana s japankama stavite i kist, kako bi gosti mogli očistiti stopala od zrnaca pijeska.
  • Ako se vjenčanje odvija po jakom suncu, svakako ponudite suncobrane da se sakriju u „sjenu sačinjenu od ljubavi“.
  • Za čina vjenčanja poslužite gostima osvježavajuće piće, ali mirisne vodice kako bi osvježili ruke ili lice. Mi smo svoje obogatili lavandom, krastavcem i eukaliptusom.
  • Kartice goste napisali smo na velike bijele školjke. Jako efektno i dugo sjećanje za svakog gosta.

Ova čarolija ostala bi samo sačuvana u sjećanjima prisutnih da nije sve ovjekovječeno na najposebniji mogući način. Fotografkinja Iva Kjaer zamrznula je svaku kapljicu vode, svaki osmijeh i strujanje povjetarca. Stvorila je uspomene koje nikada neće nestati.

Styling: Eventastic Studio

Foto: Iva Kjaer Photography

Frizura: Frizerski salon Frizz

Lokacija: Crikvenica

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori