Ova nam je poruka vratila vjeru u ljudskost i ponovno stavila osmijeh na lice

Ova nam je poruka vratila vjeru u ljudskost i
ponovno stavila osmijeh na lice

Koronavirus donio je niz negativnih okolnosti i posljedica, od kojih bismo mnoge tek mogli vidjeti i doživjeti, no dok živimo u trenutku, iz dana u dan, vedre nas i dižu nam optimizam neke male geste koje govore mnogo.

Jučer nas je tako u poštanskom sandučiću dočekala ova poruka, koja je upućena od susjeda i rasprostranjena u sandučiće u cijeloj ulici. Pisala su je djeca, koja su situaciju s koronavirusom odlučila iskoristiti za nešto korisno i dobro, kako bi bila na usluzi onih koji u ovim trenucima najviše trebaju našu pomoć: starijim i nepokretnim osobama. Odlazak u trgovinu ili ljekarnu za njih doista predstavlja izazov i zato im je sada više no ikad potrebna asistencija u tim malim i svakodnevnim stvarima.

Voljeli bismo skrenuti pozornost i na Facebook grupu Jedni za druge, koja dosad broji već 11.000 članova, a njeni volonteri su sada već toliko dobro umreženi, da pokrivaju skoro sve gradske kvartove u Zagrebu i šire se sa svojim djelovanjem i u druge gradove.

Kao i uvijek, poziva se na odgovornost i iznimno stroge mjere poštivanja privatnosti i sanitarne predostrožnosti. Liječnik Natko Beck o tome je pričao na svom Instagram profilu prošlog vikenda, kada je upozorio na opasan potencijal da se koronavirus učini još viralnijim upravo na način da volonteri ulaze u domove starijih osoba i ulaze u kontakt s njima. Najbolji način kako im pomoći, ističe Beck, jest tako da uopće nema kontakta i da se potrebne stvari ostave na kućnom pragu.

Učitati još
Zatvori