Genijalne vijesti dolaze iz NASA-e: cijela njihova zbirka sada je dostupna online, i to besplatno

Genijalne vijesti dolaze iz NASA-e: cijela njihova zbirka sada je dostupna online, i to besplatno

Genijalne vijesti dolaze iz NASA-e! Svoju su cijelu zbirku slika, zvukova i videozapisa učinili dostupnima javnosti i lako ih je pretražiti na njihovoj mreži. Svakome tko koristi tražilicu na raspolaganju je 140 000 fotografija i drugih resursa koje možete pregledavati ili čak preuzeti i koristiti na bilo koji način. Slobodno upišite bilo koji referentni izraz i samo jednim klikom ste udaljeni od najveće baze zapanjujućih slika iz svemira. Uz to, tu su i slike astronauta, lansiranja raketa, događaji u NASA-i i druge zanimljive stvari. Ono što je također zanimljivo je da gotovo svaka slika dolazi s EXIF podacima, što bi moglo biti korisno za ljubitelje astrofotografije.

Kada pregledavate galeriju, možete odabrati slike, videozapise ili audiozapise. Još jedna zgodna značajka tražilice jest da rezultate možete tražiti i prema određenim periodima. Odmah smo ju isprobali i pogledajte koje smo sve zapanjujuće fotografije našli:

Osim ove zapanjujuće i iznimno bogate knjižnice medijskih zapisa NASA je nedavno objavila i svoj službeni GIPHY račun pun fantastičnih i izuzetno zabavnih gifova, a njihova Pinterest stranica je pravo vrelo inspiracija inspirativnih poruka, plakata, memeova, fotografija i vintage NASA zabilježenih trenutaka. Nećete ih moći prestati pregledavati, mi smo se jedva zaustavili!

Tekst: Tena Razumović Žmara

Foto: NASA

Učitati još
Zatvori