Seabird boce od recikliranog stakla potiču na hidrataciju i podsjećaju na ugroženost podmorskog svijeta
Seabird boce od recikliranog stakla potiču na hidrataciju i podsjećaju na ugroženost podmorskog svijeta

Seabird boce od recikliranog stakla potiču na hidrataciju i podsjećaju na ugroženost podmorskog svijeta

O onečišćenju okoliša i globalnim problemima koji se pojavljuju upravo kao posljedica neodgovornog ponašanja konzumerističkog društva sve se više govori, no često nismo potpuno svjesni koje posljedice naši postupci mogu imati. Svake godine čak 9 milijuna tona plastike završi o oceanima, a s vremenom se ta plastika razgrađuje do razine mikroplastike koja potom završi u morskim organizmima kojima se i mi hranimo. Procjenjuje se da je oko 700 morskih vrsta jelo plastiku ili bilo u doticaju s plastikom, a nakupine plastičnog otpada koje plutaju oceanima toliko su velike da za najveću od njih naziva osmim kontinentom. Poražavajuće, zar ne?

Seabird boce

U moru proizvoda koji svoj marketing i promociju temelje na korištenju pojma ‘održivo’, napokon je na tržište stigao brend koji načela održivog i odgovornog razvoja te brigu o očuvanju okoliša, implementira kroz sve svoje segmente, na pravi način. Dok svi promišljaju kako trebamo bolje brinuti o okolišu i smanjiti plastiku koja onečišćuje naša mora, a time i sav morski svijet, našu hranu i nas same, Seabird ekipa s riječi je prešla na dijela i kroz svoje nove (i vrlo atraktivne) proizvode, nudi nam mogućnost da i mi postanemo promjena koju želimo vidjeti u svijetu.

Riječ je o brendu iza kojeg stoji lijepa i iskrena priča o paru koji je odlučio dati svoj doprinos u borbi za čisto more i zdrav okoliš. Zaručnici Ivana i Lucian iz Istre pokrenuli su tako Seabird brend unutar kojega se može kupiti posebno dizajnirane staklene boce koje su u potpunosti eko-prijateljske, a osim što su za oko vrlo ugodne te praktične i funkcionalne, posebne su i po tome što njihovom kupnjom zbilja prakticiramo odgovorno ponašanje i konkretno doprinosimo smanjenju plastike u morima i oceanima. Kako?

Za početak, i sam je naziv brenda – Seabird – poveznica s morem. Seabird, ili morske ptice, naziv je za ptice koje su u potpunosti prilagođene životu uz more i na moru te su još u dalekoj prošlosti bile prijatelji pomorcima i ribarima, kojima su pokazivale gdje se nalaze jata riba. Danas su one, nažalost, simbol svega onog lošeg što nam onečišćenje mora plastikom donosi, jer su upravo morske ptice jedne od najugroženijih životinja koje stradavaju zbog plastike u morima, koju te ptice često zamijene za svoju hranu.

Dizajn staklenih Seabird boca također je priča o morima. Seabird Original boca dizajnirana je u opuštajućim nijansama plave koje gradiraju od tamno-plave to boje neba, i tako asociraju na slobodu i nesputanost koju morske ptice imaju.  Na ovim se bocama također nalazi zanimljiva ljestvica koja pomaže mjeriti koliko ste tekućine popili tijekom dana, a svaka skala na ljestvici nosi jednu posebnu motivacijsku poruku koja potiče na dovoljnu hidrataciju. S druge strane, Seabird WaterWorld boce dizajnirane su uz atraktivne ilustracije morskih organizama kojima također podsjećaju na našu obavezu očuvanja podmorja. 

Uz boce, kupiti se mogu i odgovarajuće navlake za boce koje se uklapaju u dizajn boca, a izrađene su od kvalitetnog neoprenskog materijala koji, osim što štiti same boce, ujedno i izvrsno čuva temperatura napitka u boci pa se tako u ovu bocu može staviti i tople napitke poput čaja. A da ovo nije još jedna klasična „greenwashing“ kampanja, vidljivo je i kroz to što su kreatori brenda promišljali čak i o tome da samo pakiranje proizvoda također bude ekološki prihvatljivo. Svoju ćete bocu tako dobiti u lijepim kartonskim kutijama zapakiranim uz naljepnice i materijale koji se izrađuju isključivo od recikliranog papira, ne sadrže štetne kemikalije (ni u boji ni u ljepilu) i potpuno su biorazgradivi.

Ali ni tu ovoj priči nije kraj, jer Seabird ekipa svoje je snage udružila s globalnim inicijativama koje provode akcije čišćenja oceana od plastike i dio prihoda od kupnje svakog proizvoda Seabird donira tim inicijativama. Seabird boce potražite ovdje, a u tijeku su i aktualni popusti. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori