Prirodna kozmetika „farm to face“ dolazi od vrijedne obitelji i neobične životne priče
Prirodna kozmetika „farm to face“ dolazi od vrijedne obitelji i neobične životne priče

Prirodna kozmetika „farm to face“ dolazi od vrijedne obitelji i neobične životne priče

Nakon prve epizode druge sezone dokumentarnog serijala “Dulum zemlje“, koja nas je odvela na farmu crne svinje Domagoja Vide i njegovih trojice prijatelja, autori serijala Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun vode nas u Dalmaciju. Novom epizodom “Duluma zemlje“, koja će se prikazati u ponedjeljak, 9. siječnja u 20:15 sati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, odlazimo u malo selo Radučić smješteno u zaleđu Knina. Selo u koje su nakon karijera i života u velikom Rimu odlučili preseliti Brankica Borović i njen suprug Paolo Alessandro Mari. Oboje iznimno uspješni u poslovima koje su radili zaključili su da od života žele nešto više, nešto drugačije i napustili onaj koji su živjeli, a Paolo i svoju obitelj.

Ljubav je esencija svega

„Ljubav je esencija svega. Sve je krenulo od zajedničkog sna Paola i mene, naših “vatra i voda” karaktera. Uslijedilo  je preseljenje iz civilizacijskog rimskog kaosa u spokoj Radučića i njegovu pustoš. Usprkos argumentiranim prijateljskim upozorenjima da činimo glupost dolili smo ulje na vatru i „zapalili“ našu novu priču. Ljubav prema ljekovitom bilju, dalmatinskom tovaru kao esenciji luksuza i ljepote bila je snažan pokretač pri stvaranju naše prirodne kozmetike od koje danas živimo“, priča Brankica Borović i najavljuje epizodu u kojoj su ona i nena obitelj glavni protagonisti.

„Dulum zemlje“ donosi još četiri inspirativne priče o poljoprivrednicima vizionarima

Uz već emitiranu epizodu o Domagoju Vidi i farmi crnih svinja, epizodu koju ćemo gledati sljedećeg ponedjeljka o Brankici Borović i uzgoju smilja i farmi magaraca, tu su još četiri priče koje ćemo gledati. Upoznat ćemo Anitu Pintar i njenu obitelj koji u prirodi Gorskog kotara uzgajaju krave, od čijeg mlijeka nastaje poznati Anitin kravlji sir, zatim Ivana Šuloga s obitelji i njihovu uspješnu proizvodnju egzotičnog voća u Zagorju. Tu je i priča o uzgoju industrijske konoplje zbog koje ćemo ponovo otputovati u Slavoniju kod Zvonimira Kalića i njegove obitelji, a ovu sezonu će zatvoriti priča o istarskoj obitelji Ipša, koja u istarskom selu Ipši uzgaja i prerađuje masline, stvara svjetski nagrađivano ulje, proizvodi vino i živi tradiciju u modernim vremenima.

Brankica Borović

Sve epizode nove sezone serijala Dulum zemlje bit će dostupne i na platformi HRTi, gdje se već sada može pogledati ona emitirana 2. siječnja o farmi crne svinje Domagoja Vide i njegovih prijatelja.

Više o dokumentarnom serijalu otkrijte na kanalima društvenih mreža Duluma zemlje – Facebook i Instagram.  

TIM serije Dulum zemlje

  • scenarist i redatelj: Filip Filković Philatz
  • koscenarist i snimatelj: Tomislav Krnić 
  • producentica: Tamara Babun, Wolfgang&Dolly
  • snimatelj zvuka: Tomislav Rupić
  • montažerke: Ivana Rogić, Ema Carić, Dora Slakoper
  • glazba: Dubravko Robić
  • urednica: Tanja Kanceljak

Foto: PR

Učitati još
Zatvori