Za vikend se na Branimircu održava prvi Plant market
Za vikend se na Branimircu održava prvi Plant market

Za vikend se na Branimircu
održava prvi Plant market

Ne postoji loš trenutak za nabaviti novu biljku, ali postoje oni koje ne biste trebali propustiti. Jedan od njih je i 1. Plant market na Branimircu u Zagrebu koji se održava sljedeći tjedan.

Plant market

Ako volite biljke ili se tek spremate zakoračiti u taj svijet (iz kojeg, vjerujte nam, nema povratka) ne smijete propustiti prvi sajam biljaka na kojem ćete moći kupiti novu biljku, popratnu opremu, saznati sve što vas o biljkama zanima, sudjelovati u raznim radionicama ili pogledati film o ovim temama. Nadolazećeg vikenda sivilo starog Branimirca zazelenit će biljke i program osmišljen njima u čast. Na legendarnu zagrebačku Branimirovu tržnicu stiže 1. Plant market, a kroz dvodnevno događanje 27. i 28. travnja 2024. svi ljubitelji biljaka uživat će u filmskom programu posvećenom biljnoj tematici, slušati glazbu za biljke, kupovati ih, mijenjati, mirisati i o njima učiti te brinuti.

Prodajno-izložbeni program održat će se oba dana Plant marketa u periodu od 10 do 20 sati (subota) i 10 do 18 sati (nedjelja) u sklopu kojeg će posjetitelji moći upoznati i podržati izlagače koji se bave biljem i pratećom opremom za zelene ljubimce. Bit će organizirane i besplatne radionice za sve zainteresirane; u subotu će kolektiv Plastic Jungle (12 h – 14 h)  održati radionicu izrade predmeta od plastike dok će se Biljke.plants (16 h – 18 h) pobrinuti da polaznici nauče izraditi vlastiti pustinjski terarij; nedjelja će biti rezervirana za Koshmar design (13 h – 15 h ) koji će polaznicima pomoći da izrade keramičku teglicu za bilje, a taj dan na red će doći i znatiželjni mališani stariji od 12 godina (15 h – 16 h) koji će u sklopu radionice presađivanja biljaka naučiti praktične vještine. *Broj polaznika je ograničen i potrebno se prijaviti na mail info@hortiart.hr, a usput stižu i sve ostale potrebne informacije za polaznike.

Horti art Kampica_Kamprica press

Filmski program osmišljen i odabran u suradnji s Restartom uljepšat će subotu navečer, a na platou Branimirove tržnice od 20 h prikazivat će se dva dokumentarna filma; Strujanja i Sakupljači bilja.

Oba dana Plant marketa na Branimircu će biti organizirana i Razmjena biljaka (subota 17 h do 18:30 h, nedjelja 17 h do 18 h), a svi zainteresirani moći će donijeti svoje biljke za razmjenu i upoznati se s istomišljenicima i zaljubljenicima u zelenilo. Također, 1. Plant market donosi i glazbu za biljke koju će odabrati dj Jeff Jarunsky, a cijelo vrijeme manifestacije na lokaciji će biti sparkirana i Kampica koja će nuditi priliku za osvježenje i odmor, za biljke i njihove vlasnike.

Sve dodatne informacije moguće je pronaći na FB stranici @hortiart.hr

Hortiart Kampica_Foto Maja Riznić

Hortiart

Hortiart se bavi projektiranjem, izvođenjem te održavanjem privatnih i javnih zelenih površina i vrtova, a u tome uživaju od 2011. godine. Hortiart home je prodajno-izložbeni prostor gdje posjetitelji mogu pronaći i kupiti biljku ili neki od pripadajućih detalja za interijer, dobiti savjet na temu održavanja biljaka, dogovoriti uređenje vrta ili sudjelovati na radionici o biljkama. Sigurno ste primijetili njihovu zelenu oazu u Zvonimirovoj 24. Sada ih možete susresti na Branimircu i saznati sve što vas zanima o uzgoju biljaka. Više informacija kao i sve aktualnosti o programu potražite ovdje.

Foto: Promo, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori