Kape od merino vune sada su na sniženju, a njihovom kupnjom činite dobro djelo
Kape od merino vune sada su na sniženju, a njihovom kupnjom činite dobro djelo

Kape od merino vune sada su na sniženju, a
njihovom kupnjom činite dobro djelo

Hladno vrijeme tek dolazi stoga je nužno nabaviti kapu koja će istovremeno štititi našu glavu i izgledati super. Ako pritom, kupovinom pomažete društveno-odgovornom projektu nema boljeg osjećaja.

Inicijativa Da-Mogu pokrenuta je s ciljem promoviranja ručnog rada, održive mode, a ponajviše kako bi pružila priliku za zapošljavanje onima koje je pandemija najviše pogodila – osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, te socio-ekonomski ugroženima. Jednako važan je angažman profesionalnih, stručnih pletilja koje osiguravaju odgovor na veću potražnju te potrebnu dopunsku obuku pletiljama koje to trebaju. Ručno rađene pletene i heklane kape važan su i lijep dodatak odjeći, a cijeli proces divan je za sve pletilje, ali i pažljiv prema okolišu. Upravo su one sada na sniženju. 

Vrhunski materijali i dizajn

Materijali i dizajn pomno su istraživani kako bi odgovarali svim dobnim skupinama i u svim prilikama, od hladnih zimskih dana, boravka u planini do opuštenih gradskih šetnji. 18 modela kapa, puno boja, veličina. Jedno je zajedničko svim kapama: 100% merino vuna i najviše ekološke oznake. Ove meke i lagane ali tople kape nose imena hrvatskih planina, rijeka, šetališta. Omiljene su među planinarima te posebno onima koji biraju kape što traju dugo. Izabrale su ih nositi i javne osobe poput glumaca Frane Maškovića, Slavka Sobina i Arete Ćurković te voditeljice Nevene Rendelli.

„Sretni smo jer u dvije zimske sezone koliko smo na tržištu nemamo nijedan vraćen proizvod, imamo odličan feedback kupaca. Interesantno je da nam se često javljaju kupci koji su kupili kapu iz humanitarnih motiva, iznenađeni visokom razinom kvalitete proizvoda. Ali, posebno nam je drago što smo dobili niz poruka ove zime od kupaca koji su prošle zime kupili kapu reći nam doslovno da se radi o najmekšoj i najboljoj kapi koju su ikada imali. – izjavila je direktorica poduzeća Tatjana Aćimović.

 

Kape potražite na damogu.org. 

Foto: Sanjin Kaštelan, Unsplash

Učitati još
Zatvori