Graffiti radionice za djecu koje će ih naučiti razlikovati umjetnost i vandalizam
Graffiti radionice za djecu koje će ih naučiti razlikovati umjetnost i vandalizam

Graffiti radionice za djecu koje će ih naučiti razlikovati umjetnost i vandalizam

Graffiti su umjetnost koja često budi znatiželju i maštovitost kod djece. Kroz kreativno izražavanje bojama, oblicima i porukama, djeca mogu razviti svoju umjetničku stranu i istražiti svoju maštovitu prirodu. Osim toga vrlo lako mogu naučiti razlikovati umjetnost od vandalizma, ali i proširiti svoje znanje o ovoj itekako važnoj subkulturi. Jedan od doajena scene, Krešimir Golubić (Leon GSK) već godinama održava upravo takve radionice za klince.

Krešimir Golubić je svoju prvu graffiti radionicu organizirao još davne 1996. u Samoboru a crtanjem graffita se bavi preko 30 godina. Osim organiziranja radionica, Krešimir je suosnivač umjetničke grupe ZID, te suorganizator Zagreb Street Art festivala. Član HDLU od 2020. godine, samostalni nakladnik i turistički vodič – sa fokusom na temu ulične umjetnosti.

Journal-Street-art-pionir-Krešimir-Golubić-10

Upis u novi krug radionica

Ovih dana je krenuo upis u novi krug radionica a krajem veljače počinje sa tečajem crtanja graffita. Kako nam je autor ove zanimljive i neuobičajene radionice rekao: „ Smatram da klince treba poučiti i naučiti razliku između besmislenog šaranja i konkretnog crtanja graffita, odnosno dati im znanje da nacrtaju graffiti mural a ne da nekome bez veze zašaraju fasadu te time oštete vlasnika zgrade, naštete samom sebi  kao ukupnoj umjetničkoj graffiti sceni“.

graffiti-radionice-klinci10

Umjetnost, a ne vandalizam

Graffiti radionica u prvom stupnju traje 4 termina po dva sata te prolazi kroz osnovne pojmove graffiti umjetnosti, povijesti nastanka scene te crtanja prvih skica koje djeca u završnom satu pretvaraju u oslikani zid  –  zid na kojem je dozvoljeno crtanje graffita! Graffiti radionica održava se u prostoru knjižare Vuković & Runjić u ulici Nikole Tesle 16 u Zagrebu.

graffiti-radionice-klinci5
graffiti-radionice-klinci3

Termini 1. kruga radionice su:

Subota, 24.2.2024. od 10-12 sati, u prostoru knjižare Vuković & Runjić
Subota, 02.3.2024. od 10-12 sati, u prostoru knjižare Vuković & Runjić
Subota, 09.3.2024. od 10-12 sati, u prostoru knjižare Vuković & Runjić
Nedjelja, 10.3.2024. od 10-12 sati – završni rad, crtanje na zidu

Za više informacija i cijene koje uključuju sav materijal i pribor posjetite web umjetnika – www.leongsk.com

graffiti-radionice-klinci1
graffiti-radionice-klinci9

Foto: Sanja Tušek, Krešimir Golubić

Učitati još
Zatvori