Ožujak je mjesec žena: Imamo nekoliko ideja kako ugoditi sebi
Ožujak je mjesec žena: Imamo nekoliko ideja kako ugoditi sebi

Ožujak je mjesec žena: Imamo nekoliko
ideja kako ugoditi sebi

Ožujak je mjesec u kojemu se slavi Međunarodni dan žena. Svake godine tako 8. ožujak predstavlja trenutak koji ne samo da slavi ekonomska, politička i društvena dostiguća pripadnica ženskog spola, već podsjeća da smo još uvijek daleko od cilja u kojemu su žene izjednačene po svim osnovama s muškarcima.

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu, a već iduće godine obilježavalo ga je više od milijun ljudi u brojnim europskim zemljama. Dan žena od izuzetne je važnosti i danas. Iako u Hrvatskoj nema snagu državnog praznika, svejedno se obilježava i ima svoju težinu, a nemoguće je ne primijetiti da je dobio i malu komercijalnu notu.

Iako smatramo da bismo kao žene same sebi trebale ugađati uvijek i stalno, mjesec žena idealna je prilika da to zaista i učinimo. U nastavku zato donosimo nekoliko ideja kako, barem nakratko, staviti sebe na prvo mjesto, ugoditi si i učiniti nešto dobro za sebe kroz lijepa iskustva. A ako želite dan obilježiti poklonom, sebi ili dragim ženama, zavirite u naš shopping vodič.

Upišite tečaj o kojem već dugo razmišljate

Oduvijek ste htjeli naučiti francuski ili je možda fotografija vaša strast? Upišite tečaj i naučite neku novu vještinu. Kreativni tečajevi su svugdje oko vas – od keramike, slikanja, glazbenih i plesnih škola, fotografije, kuhanja…

Zapamtite samo da morate biti blagi prema sebi i u startu isključite težnju za perfekcionizmom. Dopustite si shvatiti da nešto ne znate i da niste u svemu na prvu vješti. Jedino tako ćete poželjeti nešto novo i naučiti.

Otiđite na putovanje

Putovanja su nešto što nas obogaćuje i pruža nam nova iskustva. Ako niste dugo putovali, sad je pravo vrijeme da isplanirate godišnji. Počastite se odlaskom na neku destinaciju koju ste oduvijek željeli posjetiti. Ukoliko nemate mogućnosti ili vremena za neko daleko putovanje, isplanirajte vikend izlet. Ponekad je dovoljno otići malo izvan grada da bismo napunili baterije i osjećali se bolje. Okupite svoje prijateljice pa otiđite zajedno na kratko putovanje ili roadtrip – za što god odlučili, uživat ćete u zajedničkoj pustolovini.

Ako ste dovoljno hrabri, na putovanje otiđite sami. Putovanja i avanture na koje ćete se uputiti sami omogućuju vam da izađete iz svoje zone komfora, stvorite neka nova iskustva i jedinstvene uspomene te da u konačnici bolje upoznate sebe.

Budite turist u vlastitom gradu

Putovanja su uvijek dobra ideja, no kad ste zadnji put prošetali gradom u kojem živite i zaista doživjeli sve njegove ljepote? Uzmite si jedan vikend i prošećite gradom kao turist. Posjetite najzanimljivije turističke atrakcije, obiđite lokalna događanja i prespavajte u hotelu.

Dan započnite bogatim hotelskim doručkom nakon čega se uputite u istraživanje grada. Fotkajte mobitelom baš kao što biste to učinili u nekom drugom gradu, kupite pokoji suvenir, počastite se ručkom u svom omiljenom restoranu, a na kraju dana vratite se u hotel i opustite se u hotelskoj sauni. Kad se na kraju vikenda vratite kući, osjećat ćete se odmorno i spremno za novi radni tjedan.

Opustite se u wellnessu

Ubrzani način života i pretrpani dnevni raspored često nas toliko izmori da nam vikendi dođu kao naručeni za opuštanje. A ponekad nema boljeg načina da se opustimo, posvetimo sebi i napunimo baterije od odlaska u wellness. Opuštanje u hidromasažnim bazenima ili saunama, masaže i razni tretmani lica i tijela odličan su način na koji možete odmoriti dušu i tijelo. Pomoći će vam da se relaksirate, riješite stresa, ali i određenih zdravstvenih tegoba.

U okolici Zagreba možete pronaći nekoliko wellness & spa oaza za opuštajući vikend, a neke od njih izdvojili smo ovdje. Slovenija je još jedna destinacija poznata po termama i wellness centrima, a dovoljno je blizu za dvodnevni odmor. Gdje na wellness u Sloveniji, pronađite ovdje.

Počastite se beauty tretmanima

Odaberite jedan dan u tjednu kada ćete se potpuno posvetiti svojim omiljenim beauty tretmanima. Otiđite na manikuru i pedikuru, a nakon toga svratite u svoj omiljeni frizerski salon na frizuru.

Možda već neko vrijeme razmišljate o tretmanu za lice, ali još se niste usudili odvažiti na isti ili jednostavno ne znate koji je točno tretman idealan za vas. Vodič najpopularnijih i kome su namijenjeni napravili smo ovdje pa vam možda olakša odluku.

Otiđite na večeru u omiljeni restoran

Užurbana svakodnevica i razne obaveze na poslu i kod kuće često nas dovedu do toga da na kraju dana nemamo volje ni za što osim leći na kauč i upaliti omiljenu seriju prije nego što se prebacimo u krevet na spavanje. Zato se ponekad treba doslovno natjerati izaći iz kuće.

S obzirom da smo u mjesecu žena, okupite najbolje frendice i počastite se večerom u vašem omiljenom restoranu. Uživajte u finim zalogajima i najdražem piću dok istovremeno pretresate najvažnije događaje toga dana.

Kupite sebi i prijateljicama cvijeće

Crveni karanfil jedan je od simbola Dana žena i na taj dan poklanja se ženama. Simbolizira i borbu za radnička prava, a nosi i mnogo simbolike kao što su poštovanje, divljenje i zahvalnost čime itekako želimo obasuti sve naše žene. Pokloniti ženi cvijet oduvijek je bio simbol poštovanja, znak zahvalnosti i pažljivosti, a pokloniti joj crveni karanfil na Dan žena simbolizira odavanje počasti na nekom većem nivou.

Darivanje cvijeća danas je tradicija pa tako muškarci i žene diljem svijeta svojim najdražim ženama na ovaj način odaju poštovanje. Stoga, razveselite sebe i svoje prijateljice, mame, bake i sestre lijepim buketom cvijeća koji će izmamiti i vama i njima osmijeh na lice.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori