Donosimo 4 savršene opcije za romantičan wellness i spa vikend u Sloveniji
Donosimo 4 savršene opcije za romantičan wellness i spa vikend u Sloveniji

Donosimo 4 savršene opcije za romantičan
wellness i spa vikend u Sloveniji

Hladno vrijeme i zimski umor često rezultiraju prevelikom količinom vremena provedenom u kući. Za malo opuštanja i dobar provod s voljenom osobom predlažemo vam vikend posjet nekom od wellnes & spa centara u Sloveniji koji imaju i romantičan smještaj. Termalna voda, saune, masaže i brojni drugi relaksirajući sadržaji tu su kako bi vas opustili. Da bi vikend odmor u dvoje bio u potpunosti iskorišten, uputite se u neke od ovih prekrasnih slovenskih terma koje imaju posebne wellness pakete za dvoje; od doručka u krevetu, masaža u paru do jacuzzija uz pjenušac i praline. Slovenija nam je dovoljno blizu za dvodnevan odmor, a opet dovoljno daleko za pravo romantično putovanje. Svakom paru dobro dođe poneki romantičan getaway!

Rimske Terme

Rimske terme nalaze se u jednom od najljepših mjesta u Sloveniji, u Rimskim Toplicama. Termalna voda koja blagotvorno utječe na tijelo upravo je ovdje, po kemijskom sastavu, najbogatija u Sloveniji. Na ovom su mjestu još Rimljani gradili prve bazene s toplom i hladnom vodom, a zatim su stoljećima dolazili isključivo pripadnici kraljevskih obitelji i visoki vojni časnici. U posljednjih nekoliko godina ove su terme postale dostupne svima, a poštujući tradiciju i dugu povijest, sve je osmišljeno i uređeno po uzoru na rimska kupališta. Unutarnji i vanjski bazeni s ljekovitom termalnom vodom, razne saune, masaže i kupelji; prepustite se uživanju po uzoru na stare Rimljane.

Tu je i resort sa sobama i ekskluzivnim apartmanima opremljenim privatnom saunom, whirlpoolima i okruglim krevetima, a u ponudi je i romantična kupka u dvoje s pjenušcem i pralinama.

Terme Olimia

Terme Olimia nalazi se u mjestu Podčetrtek u Sloveniji, na 72 km udaljenosti od Zagreba. Ovo je ujedno i najpoznatije i najnagrađivanije slovensko wellness odredište. Wellness Orhidelia uz podvodnu glazbu i masažne ležajeve opušta u vanjskim i unutarnjim bazenima s termalnom vodom, tematskim saunama. Spa Armonia nudi brojne opcija masaža tijela, lica i stopala, masaže toplim kamenjem, vinom i čokoladom te masaže dalekih zemalja, aromatičnim uljima i toplim biljem. Tu su i razni romantični wellness paketi za dvoje; kupka uz svijeće, opuštajuće masaže za nju i njega, termalni bazen osvijetljen ljubičasti svijetlima, parne saune te jacuzzi uz pjenušac. Smještaj je prilagođen baš svakome, više je opcija; kamp, glamping village, apartman, hotel i wellness hotel koji nudi suite s vodenim krevetom i jacuzzijem, te deluxe suite opremljene saunom i jacuzzijem.

Vitarium Spa & Clinique

U sklopu Šmarjerških toplica krije se wellness centar Vitarium Spa & Clinique s velikom ponudom usluga za tijelo i duh. Finska, turska, rimska i biljna sauna te ledeno jezerce imaju razne zdravstvene dobrobiti, a pridonijet će i opuštanju cijelog tijela. Romantičan odmor u dvoje ovdje uz smještaj i neograničen ulazak u svijet sauna i bazena nudi doručak u krevetu, romantično noćno kupanje i masažu ili refleksologiju za dvoje te pjenušac u sobi.

Thermana Laško

Jedan od najmodernijih termalni centara u Sloveniji omogućava kupanje i opuštanje ispod jedinstvene staklene kupole. Spa tretmani koje nudi Thermana Laško uspješno su spojeni s lokalnom tradicijom. Bogata pivska tradicija Laškog inspirirala je i brojne pivske wellness tretmane. Parovi mogu uživati u pivskim kupkama i masažama s proizvodima na bazi piva koji hrane i hidratiziraju kožu. Tu su još i tretmani sa soli i medom, masaže i kupke s konopljom, kupke s kokosom i čokoladom te brojne druge usluge i luksuzan smještaj u hotelu.

Foto: Instagram, Terme Olimia, Terme Krka, Thermana Laško, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori