Čiri-biri bajka potiče djecu na čitanje i učenje kroz igru
Čiri-biri bajka potiče djecu na čitanje i učenje kroz igru

Čiri-biri bajka potiče djecu na
čitanje i učenje kroz igru

Čiri-biri bajka prva je dječja igra koja dolazi iz studija Pixing, a kojoj je cilj potaknuti čitanje i učenje djece kroz igru. Studio se bavi grafičkim dizajnom i ilustracijama, a ovim su projektom objedinili nekoliko svojih ljubavi u jednu.

Čiri-biri bajka je društvena igra pripovijedanja koja djeci pomaže u govorno-jezičnom razvoju, te verbalnom i emocionalnom izražavanju. Igra ima preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja, te se koristi i kao alat u radu s djecom. Nastala je u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu, te je dobitnica nagrade projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” koji provode Savez Društva “Naša Djeca” i Nivea, te nagrade za impact projekt u društvenom poduzetništvu koji provode ACT Grupa i Philip Morris.

Cilj igre je potaknuti čitanje i učenje kroz igru danas je zahtjevan proces. Djeca koja nemaju jasno regulirano vrijeme pred ekranima i ostalim digitalnim sredstvima, sklonija su depresiji. U školama veliki broj djece ima problem s čitanjem, pisanjem sastavaka, koncentracijom, te nezainteresiranošću za lektiru. Važna je za podizanje svijesti o važnosti ograničavanja vremena koje djeca provode pred ekranima, te alternativama koje su prikladne za djecu u razvoju. Ove su godine izdali i nastavak igre na temu Snježno kraljevstvo, te rade i na nastavku igre na temu bajki Ivane Brlić-Mažuranić “Priče iz davnina” koja bi djeci olakšala razumijevanje lektirnog djela.

Čiri-biri bajka je igra s kojom dijete odrasta i kroz koju se postepeno uči izražavati već od malih nogu. Kako igrati igru i kako ju naručiti za svoje mališane potražite na linku.

Učitati još
Zatvori