Ljubitelji biljaka sjednite – stigla je teglica koja sama uzgaja vaše biljke
Ljubitelji biljaka sjednite – stigla je teglica koja sama uzgaja vaše biljke

Ljubitelji biljaka sjednite – stigla je teglica koja sama uzgaja vaše biljke

Volite biljke, ali često imate problema s njihovim uzgojem?  Niste jedini. Ponekada je doista teško procijeniti koja biljka bi najbolje ogovarala vašim potrebama i u vaš prostor, a metoda pogreške i pokušaja i nije najsretnije rješenje. Kako bi svima olakšali život, studenti iz Varaždina napravili su teglu/čonču koja osim što uz pomoć aplikacije skenira uvjete u prostoru za rast vaše biljke, daje savjete i zalijeva biljku. Zvuči zanimljivo? Možete ih podržati da razviju proizvod do kraja. 

Choncha

Ova pametna posuda za biljke zove se Choncha, a njezine pametne funkcije oduševit će sve ljubitelje biljaka. Ne morate više biti u strahu da vas neće dočekati na povratku s godišnjeg odmora ili da ste odabrali potpuno krivu biljku za uvjete u vašem domu. Ova mlada ekipa s Varaždinskog FOI-ja odlučila je staviti Chonchu na Kickstarter kako bi prikupili novac za daljini razvoj projekta. 

Choncha je dostupna na Kickstarteru!

Što je Kickstarter? Pa Kickstarter je platforma za financiranje kreativnih projekata koji dolaze u život zahvaljujući izravnoj podršci drugih.  Drugim riječima, na Kickstarteru možete pronaći mnoge zanimljive projekte i podržati ih kroz ‘nagrade’ koje definira kreator projekta.  Nagrade su stvari koje su vam obećane ako donirate određeni iznos. Svaki projekt ima definiran cilj – novčani iznos. Ako se taj cilj ne postigne znači da je projekt neuspješan i svim se donatorima vraća novac. Kako Choncha radi i kako može unaprijediti život vaših biljaka pročitajte ovdje.

Donirajte ili nabavite Chonchu na ovom linku. 

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori