U blizini Bakra idući vikend održava se waste-free sustainable event Filmske ljetne večeri 
U blizini Bakra idući vikend održava se waste-free sustainable event Filmske ljetne večeri 

U blizini Bakra idući vikend održava se waste-free sustainable event Filmske ljetne večeri 

Ljetna događanja u punom su zamahu,a kalendari nam se pune onim najzanimljivijima. Jedan od njih je i event Filmske ljetne večeri koji se održava na poljima Hroljeva na Krasici, u blizini grada Bakra. Ovaj waste-free sustainable event ima cilj da se do iduće godine prometne mali lokalni boutique film festival. Za pišite datume: 7. i 8. srpnja u 20:30 sati. 

Prve večeri, 7. srpnja, pripremljen je poseban izbor kratkometražnih filmova iz regije koji će vam prikazati talentiranost lokalnih filmskih umjetnika. Očekuje vas uzbudljiva paleta priča koje su isprepletene s njihovim vlastitim iskustvima i kulturom. Najbolji film kojem će se dodijeliti nagrada bira žiri koji se sastoji od Gracije Filipović, Mare Prpić i Miodraga Vučinića.

Druge večeri, 8. srpnja, prikazuje se film “Burning Days”, koji je osvojio brojne prestižne nagrade diljem svijeta (Cannes Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Sao Paulo International Film Festival, Chicago International Film Festival…) Ovaj izvanredan film će vas provesti kroz intenzivno emotivno putovanje, ostavljajući vas očaranima izvanrednim glumačkim izvedbama i prekrasnom kinematografijom. Projekcija filma je velikodušna donacija Anite Juke i FIlm4 iz Zagreba. 

Tijekom oba dana događanja, posjetitelji će moći uživati u hrani i piću koje nude lokalni dobavljači. Želja organizatora je podržati lokalne proizvođače i istovremeno posjetiteljima pružiti nevjerojatno iskustvo kroz okuse ovoga kraja. 

“Ovo nastavlja biti prva manifestacija bez otpada u regiji, stoga vas pozivamo da podržite održivost i pridružite nam se u ovom velikom koraku prema zaštiti okoliša tako što ćete donijeti svoje posude i čaše koje nakon eventa uzimate sa sobom. MOLIMO BEZ JEDNOKRATNE PLASTIKE. Također molimo posjetitelje da ponesu svoje dekice, jastuke ili stolice na kojima će sjediti za vrijeme projekcije filmova.” – kažu iz organizacije te dodaju

“Za kraj, posljednja večer bit će završena spektakularnim zabavnim programom uz glazbu DJ-a. Pustit ćemo ritam koji će vas potaknuti da plešete i uživate u zadnjim trenucima ovog nezaboravnog događaja. Nemojte propustiti priliku biti dio ovog jedinstvenog ljetnog događaja. Dođite na Krasicu i budite s nama 7. i 8. srpnja na poljima Hroljeva. Povedite obitelj, prijatelje i susjede i stvorite prekrasne uspomene na Filmskim Ljetnim večerima na Krasici.”

Detalje potražite ovdje.

Foto: Vedran Karuza za Novi List

Učitati još
Zatvori