#allaboutchange: Iskrenost prema sebi temelj je osobnog rasta
#allaboutchange: Iskrenost prema sebi temelj je osobnog rasta

#allaboutchange: Iskrenost prema sebi
temelj je osobnog rasta

Iskrenost je jedna od najvećih ljudskih vrlina. Iz nje mnogo toga kreće i na nju se mnogo toga oslanja. Zašto nam je onda kao ljudima teško biti iskren, kako prema sebi tako i prema drugima? Kao djecu, definirali su nas iskrenost i pitanja bez zadrške, dok smo sve te dobre vrline s godinama gubili. Sada kao odraslima u svijetu za koji shvaćamo da nije ružičast, konstantno tražimo balans, a često samo trebamo biti iskreni i nježni prem sebi tada počinje naš osobni rast. Ovaj mjesec smo na #allaboutchange platformi zato posvetili jednoj od najvažnijih – iskrenosti.

U tekstu #allaboutchange: Što je iskrenost i zašto je baš sad vrijeme da se to zapitate, definirali smo iskrenost kao aspekt moralnog karaktera koji označava pozitivne i čestite atribute kao što su integritet, istinoljubivost, uključujući iskrenost ponašanja, zajedno s odsutnošću laganja, varanja, krađe i slično. Sada kada ju prigrlimo, pomoći će nam da postanemo bolje osobe i to tako da krenemo od sebe. 

Iskrenost i osobni rast 

Jedna od ključnih stvari kada govorimo o osobnom rastu je iskrenost. Kada krenemo od sebe, izaberemo sve ono što smo mi, a to je i dobro i loše možemo krenuti u promjenu. Iskrenost prema sebi često je i najzahtjevniji oblik iskrenosti, jer suočavanje sa samima sobom često može biti bolno. Kada prihvatimo tu bol i svoje minuse prihvatimo kao i pluseve na dobrom smo putu. U tome vam mogu pomoći razni načini, a jedan od njih je svakako i čitanje dobre literature. Kako kaže J.S.Wellman u svojoj knjizi Choose Integrity: Honesty is the foundation for personal development (Life Planning Series)Iskrenost je temelj za osobni rast i razvoj.

Fokus ove knjige je na planiranju života kako bi vam to pomoglo da živite boljim životom slijedeći radnje i karakterne osobine koje će proizvesti uspješan život. Možete poboljšati svoj karakter i navike, bez obzira na to koliko je vaš život u ovom trenutku dobar ili loš. 

Promjene zahtijevaju donošenje dobrih odluka i uspostavljanje važnih temeljnih vrijednosti u vašem životu. To se radi postavljanjem prioriteta i preuzimanjem obaveza. Ova knjiga dat će vam alate i u tome vam itekako pomoći. Ključ uspjeha je: “Odlučite da to želite učiniti i redovito radite na tome.”

Sad je idealno vrijeme da krenete

Nikad nije krivo vrijeme da počnete donositi dobre odluke. Danas je danas i još uvijek stignete promijeniti neke odluke koje će vam pomoći u donošenju boljih sutra. Toplo i blagdansko razdoblje pred nama idealno je da stanemo na loptu, presložimo se i zapitamo se što nam u životu šteti, a što nam donosi sreću. Ako dobro postavite temelje, a oni kreću od jednostavnih odluka dobrih za vaše zdravlje – mentalno i fizičko, možete lagano zakoračiti put promjene. Mi smo ovdje da vam u tome i pomognemo. 

*Sadržaj članka nastao je u suradnji s našim partnerima. Za više informacija, pogledajte naše Uvjete korištenja.

Foto: Unsplash,Instagram

Učitati još
Zatvori