Zelena parka neizostavna je i ove jeseni

Kada jesen pokaže svoje prve naznake, mnoge od nas posegnu za svojom omiljenom parka jaknom. Komad je to koji iz sezone u sezonu susrećemo u kolekcijama modnih brendova i ujedno komad idealan upravo za prijelazne dane koji zahtijevaju slojevite kombinacije. Parka jakna osnova je garderobe njujorške trendseterice Olivije Palermo, koja u svojoj garderobi ima pozamašnu kolekciju jakni ovog modela, a ove sezone bira i nosi parku s potpisom Monclera.

stradivarius

Stradivarius

Parka, naravno, ne mora biti papreno skupa i vrlo lako ćete ju pronaći u kolekcijama velikih, a cijenom pristupačnijih brendova. S godinama je od strogo praktičnog komada military stila evoluirala do modnog trenda, kojeg nikako da se zasitimo, pa se svake sezone ponovno vraća. Naravno, s razno raznima modifikacijama! Njih ćete i same primijetiti prošećete li svojim omiljenim trgovinama ili makar virtualno, po web shopovima.

H&M

H&M

Ova sezona donosi širok raspon modela i stilova parka jakni, a čini se kako nećete pogriješiti niti s jednim. Jakne variraju u duljini, krojevima, materijalima, bojama i detaljima, a ona univerzalna zelena parka dobiva uzbudljive inačice. Nose se kratki modeli A-kroja, a vjerojatno najpopularnije su parka jakne midi duljine. Izrađene su u klasičnom platnu, ali sve više dolaze i u vodootpornim materijalima, idealnim za kišne glazbene festivale.

creatures of the wind

Creatures of the Wind

Mali detalji dovoljni su da im kompletno promijene imidž. Primjerice, brend Creatures of the Wind među prvima je na parke stavio cvjetni vez i izazvao pravi mali mikro trend, kojeg su brzo popratili i high street brendovi. Kožni rukavi, cvjetna podstava i patentni zatvarači, detalji su koji također parku čine tako efektnom, a kako ćemo se kretati prema zimi, sve veću popularnost uživat će modeli podstavljeni mekim i toplim umjetnim ili pravim krznom. Brendovi na čije parke modna zajednica ove sezone itekako obraća pozornost su Balenciaga i Mr. & Mrs. Italy!

Balenciaga

Balenciaga

Mango

Mango

Zara

Zara

H&M

H&M

Maje Paris

Maje Paris

Zara

Zara

Mr. and Mrs. Italy

Mr. and Mrs. Italy

Sandro Paris

Sandro Paris

Mango

Mango

Zara

Zara

Golden Goose Deluxe Brand

Golden Goose Deluxe Brand

Mango

Mango

Pull & Bear

Pull & Bear

Foto: WENN

0