Zakrpe su novi hit detalj na odjeći

zakrpe

Jesenski trendovi svakim danom sve više otkrivaju svoje lice, a u moru detalja ističe se jedan koji će u novoj sezoni biti najglasniji odgovor na sveprisutni minimalizam. Sjećate li se šarenih zakrpa koje su nekoć krasile naše omiljene komade od trapera? Upravo one vraćaju se na scenu sa stilom, a što ih je više na odjevnim predmetima, kombinacije su utoliko šarenije, veselije i upečatljivije.

gucci

Gucci

Za povratak ovog trenda mogli bismo ‘okriviti’ dizajnera Alessandrea Michelea, kreativnog direktora Guccija, koji je od dolaska na poziciju uvelike začinio modni potpis kuće Gucci i učinio njen duh nesputanim i eklektičnim. Upravo je on na pistu, u seriju svečanijih komada, ovog proljeća ubacio ležerne traper komade i ukrasio ih cvjetnim, voćnim i životinjskim zakrpama. Njima se u aktualnoj sezoni poigrao i Marc Jacobs, aplikacije na traperu odabrala je i Sarah Burton za kuću McQueen, pa kako su revije odmicale, malo po malo uviđali smo rađanje novog trenda, koji će po svemu sudeći pravu slavu doživjeti ove jeseni.

Gucci

Gucci

Prvi komadi sa zakrpama pojavili su se u proljetnim kolekcijama dizajnera, koji su testirali kako će modna publika reagirati na ovaj stari detalj koji ponovno pokušava pronaći svoje mjesto na tronu. Posuđen iz 70-ih i interpretiran na moderan način, brzo je zavladao ulicama modnih metropola, a nakon toga čak su se i high street brendovi ohrabrili izbaciti vlastite kolekcije sa zaigranim zakrpama.

Gaelle Bonheur

Gaelle Bonheur

One polako stižu u trgovine i web shopove, a po prvim naznakama, jasno je kako ćemo zakrpe nositi na traper jaknama, traper suknjama, trapericama i traper šorcevima, no viđamo ih i na drugim komadima – praznim, bijelim majicama, bodijima, vojničkim parkama, pa čak i na modnim detaljima, torbama i tenisicama. Ultimativni dokaz da su zakrpe ponovno ‘in’ dala je britanska trendseterica Poppy Delevingne, koja je prije koji tjedan predstavila vlastitu kolekciju zakrpa ostvarenu u suradnji s Levi’som.

Poppy Delevingne x Levi's

Poppy Delevingne x Levi’s

Zakrpe su modni detalj koji će osvježiti svaki look i dati mu osobnost. Ako ste komotniji, ponuda trgovina zadovoljit će sve vaše apetite, a ako želite izraziti svoju kreativnost, zakrpe možete i sami našiti na neki stari komad trapera. Na stranicama poput Etsyja i Amazona pronaći ćete cool vintage zakrpe koje će traperu dati poseban štih i šarm (možete ih pronaći i na nekom lokalnom buvljaku), no po pitanju onih novijeg datuma, sasvim su dobro opskrbljene i uobičajene modne trgovine.

Mango

Mango

Jednom kada pronađete motive koji vam se sviđaju, rasporedite ih po jakni ili trapericama koje želite ukrasiti i složite nekoliko kombinacija kako biste odabrali onaj raspored zakrpa koji vam se najviše sviđa. Šivajte ih iznutra prema van, a kada ste gotovi preko njih stavite pergament papir i potom preko njega pređite dobro zagrijanim glačalom. Ovaj zabavni ‘do-it-yourself’ projekt rezultirat će odjevnim komadom koji ćete voljeti nositi cijele sezone!

Nasty Gal

nasty gal3

nasty gal4

nasty gal2

Zara

zara

zara2

zara4

zara5

Pull & Bear

pullandbear

pullandbear3

pullandbear2

pullandbear4

Mango

mango4

mango

Foto: Gucci, IMaxTree, Mango, Zara, Pull&Bear, Nasty Gal

0