Zanimljiva izložba lutaka u Rovinju najavljuje reviju Matije Vuice

Zanimljiva izložba lutaka u Rovinju
najavljuje reviju Matije Vuice

Fragile by Matija Vuica

Izložba lutaka pod imenom “FRAGILE” , djelo je skupine umjetnika, koji su zajedničkom suradnjom na projektu, kreirali unikatno djelo, koje oduševljava svojom preciznom izvedbom i raskošnim detaljima, inspiriranih modnim potpisom dizajnerice Matije Vuice.

Već sama izrada, svake pojedine lutke, od njenog nastanka iz ručno rađene keramike, detalja poput prirodne kose koja se prilagođava svakom modelu, kao i make up, te trepavice od prirodne dlake, koji se nanose delikatnim potezima najmanjih kistova,traje preko dvadeset radnih sati po svakoj lutki. Nakon toga nastupa izrada haljina Matije Vuice, koja odjeva lutke u svoje bajkovite kreacije, replike svojih poznatih cotoure haljina i korzeta, od identičnih, vrhunskih materijala i dekorativnih detalja.

Lutke venezuelanskog kazališnog lutkara Patricia Alejandra, zablistale su do sada neviđenim sjajem. Viktor Drago, umjetnički direktor ovog projekta, sudjelovao je u svim aspektima projekta, dodajući završni dodir, te za svaku lutku gradi posebnu scenografiju, kulise koje će dočarati svijet između granica sna i jave, po mjeri lutaka. Stoga slobodno možemo reći da se radi o neprocjenjivom i jedinstvenom  djelu svjetske klase, koje je razumljivo svim generacijama.

Čak šesnaest lutaka, za koje autori u šali kažu da je izrada iziskivala 16 000 pokreta, ujedno je i najava velikog novogodišnjeg spektakla, ekskluzivne modne revije dizajnerice Matije Vuice, koja će se održati 30.12.2018. pod nazivom Mulini capsule collection, za odabrane uzvanike i goste hotela Monte Mulini.

Na izložbi koja se može razgledati od 30.11.2018 do 06.01.2019, u svim dijelovima luksuznog i pomalo mističnoga hotela Adriatic, čak i njegovim stubištem te sobama, isplati se uputiti na kratak put do Rovinja, kako bi  doživjeli  pravu adventsku čaroliju!

Učitati još
Zatvori