Volimo hrvatski dizajn: Točkaste naušnice napravljene od jadranske soli

Volimo hrvatski dizajn: Točkaste naušnice
napravljene od jadranske soli

A.Rechine Design, hrvatski je brend koji se specijalizirao za izradu nakita, po mnogo čemu uistinu posebnog na domaćoj sceni.

Naime, brend izrađuje organski nakit inspiriran dalmatinskim vinima, morskom solju, florom i faunom. Ovaj nakit ima ne samo eko predznak, već i zanimljivu priču iza baš svakog unikatnog modela, a mogli bismo reći i da je kao takav on sjajan hrvatski suvenir.

Brend nam je pažnju naročito privukao nakitom od jadranske soli, a za ove točkaste, crno-bijele naušnice sigurno nikada ne biste rekli, baš kao ni mi, da su napravljene od stonske soli i crnog papra.

Na drugim modelima nakita, sol se nerijetko kombinira s lavandom, mimozama, školjkicama s plaže i poludragim kamenjem poput tirkiza. Ona stiže iz stonske solane, koja potječe još iz rimskog doba te je najstarija solana u Euripi i najveća sačuvana solana na Mediteranu. Kao takva simbolizira veličinu hrvatske kulturne baštine i autohtoni način življenja. Nakit brenda A.Rechine Design možete detaljnije pogledati i istražiti ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori