Domaći brend radi torbe od piva. Da, dobro ste pročitali
Domaći brend radi torbe od piva. Da, dobro ste pročitali

Domaći brend radi torbe od piva.
Da, dobro ste pročitali

Raw BagTM i Sabant, zagrebački brendovi koji obožavaju inovaciju i dizajn, izbacili su limitiranu kolekciju torbi Raw Bag x Beer skinTM napravljenih od plant-based kože od – piva! Svoju eklektičnu estetiku Raw BagTM je udružio s inovacijom Sabanta, čija je Beer skinTM koža biljnog podrijetla kreirana od ostataka iz pivske industrije.

RAW BAG x Sabant limitirana kolekcija torba od pive

Unikatne ručno rađene torbe

Zagrebački Raw Bag by Mirjam Krajina hrvatskim je i regionalnim ljubiteljima mode već nadaleko poznat. Mirjamina estetika grešaka i zgužvanosti te ljubav prema prirodnoj obradi kože, bez kemikalija i premaza, krivci su za unikatne torbe koje su u potpunosti ručno rađene. Jedinstven dizajn i kvaliteta brenda Raw Bag prepoznati su diljem Europe, pa se tako Mirjamine torbe mogu kupiti u concept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu

RAW BAG x Sabant limitirana kolekcija torba od pive
RAW BAG x Sabant limitirana kolekcija torba od pive

Prirodna koža od ostataka iz pivske industrije

I dok su njene dosadašnje kolekcije bile kreirane od prirodne kože, u ovoj je limitiranoj kolekciji torbi korišten Beer skinTM – koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka iz pivske industrije, materijala zagrebačkog brenda Sabant, što uopće ne čudi. Naime, načela održivosti i minimal wastea iznimno su bitni za Raw Bag pa je suradnja s hrvatskim Sabantom, proizvođačem plant-based kože iz ostataka alkoholne industrije, bio savršen spoj vizija dvaju brendova.

RAW BAG x Sabant limitirana kolekcija torba od pive

Korišten Beer skinTM je visokokvalitetna koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka ječma koji se koristio pri proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sam se materijal dovršava i oblikuje u majstorskoj talijanskoj kožarskoj tvornici. Mladi hrvatski brend Sabant, čiji su vlasnici Tamara Vučetić i Andrej Marić, bavi se proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koja se izrađuje od otpadaka iz alkoholne industrije, a Beer skinTM njihov je novolansirani materijal čija će inovativnost uskoro biti potvrđena i patentom. Zagrebački brend Sabant nudi vrhunske tekstilne materijale biljnog podrijetla na globalnom tržištu, čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal lokalno nabavljena.

RAW BAG x Sabant limitirana kolekcija torba od pive

Limitirana i inovativna kolekcija: Torbe od piva

Izgledom poput prirodne koža, a sastavljen od ostataka piva, inovativni materijal brenda Sabant savršeno se uklopio u limitiranu kolekciju torbi Raw Bag x Beer skinTM.

Naime, kako Mirjam u svom radu obožava inovativnost, drukčiji pristup i istraživanje materijala, odabir Beer skinaTM bio je match made in heaven. Sabant i Raw Bag dijele viziju kako je izazivanje statusa quo i probijanje granica očekivanog i ustaljenog nezaobilazan put prema inovaciji koji za posljedicu ima nastajanje potpuno drukčijih i posebnih proizvoda, što je u današnjem vremenu prezasićenosti i hiperprodukcije zaista bitno.

Kupci žele proizvode koji su inovativni, gdje je uložen trud u nastajanje, čija je proizvodnja održiva, a sama izvedba ekscentrična i drukčija”, zaključuje Mirjam, dodavši kako je ova kolekcija početak dugoročne suradnje brendova Raw BagTM i Sabant.

Ova iznimno limitirana kolekcija torbi Raw Bag x Beer skinTM namijenjena je svima koji vole inovativan dizajn, kao i publici koja preferira visokokvalitetnu kožu biljnog podrijetla. I onima koji na partiju žele reći: ova torba je napravljena od piva! Cijena na upit.

Više o suradnji, limitiranoj kolekciji, kao i o brendovima možete saznati na @sabant.skins, @raw__bag i službenoj Sabant stranici.

Photos: Lara Buljubašić i @got.linopoliss / Iva Gotlin
Videos: @got.linopoliss / Iva Gotlin
Učitati još
Zatvori