Glamurozan povratak legendarnih modela i drugi top trenuci na Tjednu mode u Londonu
Glamurozan povratak legendarnih modela i drugi top trenuci na Tjednu mode u Londonu

Glamurozan povratak legendarnih modela i drugi top trenuci na Tjednu mode u Londonu

Zadnji je dan Tjedna mode u Londonu. Pregršt talentiranih dizajnera pokazalo je svoje najnovije kolekcije za proljeće i ljeto, street style scena vrvi odličnim kombinacijama, a održan je i veliki Vogue World event kojeg zovu novom Met Galom. Poznate zvijezde zasjale su na crvenom tepihu dok su pokazivali zadivljujuće outfite, a kultni modeli 90-ih godina su prošetali pistom. O nezaboravnim događajima koji su zaokružili tjedan mode u Londonu možete čitati u nastavku.

Vogue World u Londonu

Vogue World je ekskluzivan događaj koji ujedinjuje modu i umjetnost. Debut smo vidjeli u New Yorku povodom modnog tjedna, a događaj se nastavio u Londonu. Iako je Vogue World rezerviran je samo za A-listere, mi donosimo najbitnije trenutke uzbudljive večeri. Burberry, Maison Margiela, Vivienne Westwood i Maison Valentino samo su neke modne kuće koje su imale čast pokazati svoje najnovije kolekcije na najbitnijem danu modnog tjedna. I sve to u pratnji muzike i plesa.

Rita Ora, Jared Leto, Stormzy, Kate Winslet i Sienna Miller samo su neki od A-list zvijezda koje su prošetale crvenim tepihom i provele noć na ovom luksuznom eventu.

vogue world profimedia
Rita Ora
vogue world profimedia
Winnie Harlow
vogue world profimedia
Kate Winslet
Vogue World London
Georgia May Jagger
Vogue World London
Emilia Clarke
Vogue World London
Gemma Chan
Vogue World London
Jared Leto

Kate Moss u breathtaking kreaciji Johna Galliana

Početak Vogue Worlda bio je doista magičan. Sve je krenulo snimkom svima poznatog modela Kate Moss kako se odijeva u breathtaking kreaciju kuće Maison Margiela. Fenomenalan dizajn Johna Galliana napravljen je posebno za nju. Radi se o dugoj haljini napravljenoj od dva zanimljiva materijala – laméa i tila. Nakon video snimke, Kate Moss je prošetala pistom u vokalnoj pratnji operne pjevačice Hongni Wu. Bajkoviti trenutak koji će svi pamtiti.

Kultna četvorka kao šećer na kraju Vogue Worlda

Vogue World zasigurno je bio prepun lijepih iznenađenja i najvećih zvijezda. Osim Kate Moss, pistom su prošetala 4 kultna modela 90-ih godina – Naomi Campbell, Christy Turlington Burns, Linda Evangelista, i Cindy Crawford dok je Annie Lennox pjevala svoju hit pjesmu “Sweet Dreams”. Christy je prošetala u Haute couture haljini modne kuće Fendi dok je Linda nosila blistavo-srebrnu kreaciju brenda Valentino. Naomi se odlučila za custom made kreaciju Alexandera McQueena, a Cindy je ponosno zablistala u poluprozirnoj Versace haljini s perlicama. Ova modna četvorka bila je tema večeri.

Na tragu medijskih pojavljivanja ovih velikih imena, podsjećamo vas da uskoro izlazi dokumentarna serija The Supermodels koja prati karijere uspješnih modela 90-ih godina – Naomi, Christy, Linda i Cindy.

Reper Skepta iznenadio povratkom na modnu scenu

Nakon 4 godine pauze, poznati britanski reper Skepta vratio se na modnu scenu ponovnim pokretanjem svojeg brenda Mains. Mains je prvotno lansiran 2017. godine pod vodstvom Skepte. Brend se originalno bavio izradom minimalistične ležerne odjeće za svaki dan. Ali ovaj put, Skepta je spreman unijeti moderan twist i podići brend na višu razinu. Najnovija kolekcija brenda Mains pokazana je na tjednu mode u London prošli tjedan. Kolekcija je inspirirana teniskom opremom, ali uz notu modernost. Svaki komad ima luksuzan i inovativan izgled, te je nosiv za svaki dan.

Direktno iz prvih redova, Naomi, Stormzy, Louis Theroux i ASAP Ferg su podržali britanskog repera i modnog dizajnera.

FOTO: Instagram ( @naomi @germanlarkin ), Profimedia

Učitati još
Zatvori