Otkriven je i dress code za Met Galu 2024. godine: Čekamo svibanj da vidimo interpretacije uzvanika
Otkriven je i dress code za Met Galu 2024. godine: Čekamo svibanj da vidimo interpretacije uzvanika

Otkriven je i dress code za Met Galu 2024. godine: Čekamo svibanj da vidimo interpretacije uzvanika

Spektakularna noć Met Gale polako se bliži. Za manje od pola godine The Metropolitan Museum of Art bit će ispunjen najvećim zvijezdama i modnim ikonama. Met Gala će 6. svibnja 2024. ponovno zablistati u punom sjaju donoseći svijetu glamur, umjetnost i inovativne modne kreacije.

Met Gala je dobrotvorna akcija za Metropolitan Museum of Art u New Yorku koja se održava svake godine prvog ponedjeljka u svibnju. Svake se godine tema Met Gale veže na aktualnu izložbu u muzeju, koja ove godine nosi naziv Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

A upravo je objavljena vijest kako je službeni dress code Garden of Time. Najavljeni su i domaćini večeri, odnosno ovogodišnji promotori: Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez, Zendaya te, naravno, Anna Wintour.

Met Gala

Sleeping Beauties: Reawakening Fashion

Fokus izložbe bit će na povijesnim kreacijama, od kojih su neke stare i po 400 godina. Prema Vogueu, izložbu će puniti arhive kultnih dizajnera Yves Saint Laurenta, Else Schiaparelli, Christiana Dior, Huberta de Givenchyja i ostalih. Osim toga naći će se i suvremeni radovi Phillipa Lima, Stelle McCartney, i Connera Ivesa. Zanimljiv spoj arhive i inovativnih kreacija dati će posjetiteljima širu slike modnog svijeta i vremensku liniju slavnih kreacija, dok će izložba biti popraćena naprednom tehnologijom, mirisima, okusima, pokretom i zvukom. Na taj način posjetitelji će se moći istinski uživjeti u iskustvo.

Neki komadi će po prvi puta biti izloženi za širu javnost, a izložba će se vrtjeti oko 50 povijesnih komada koji su prekrhi da bi ih se ikada više moglo odjenuti. Upravo zato oni čak neče biti ni izloženi već će biti prikazani na ekranima kako ih se ne bi oštetilo.

Met Gala
Anna Wintour

Društvene mreže gore

Upravo zato što su fokus izložbe stare i jako krhke kreacije, mnogi na društvenim mrežama odmah su se sjetili Kim Kardashian koja je na Met Galu održanu 2022. godine odjenula haljinu Marilyn Monroe. Nakon toga su se pojavile vijesti kako je poznata starleta oštetila povijesnu haljinu koja joj je bila premala, ali je ona bila odlučna da će ući u nju. Vlasnik muzeja koji joj je haljinu posudio tvrdi da ju Kim nije oštetila, ali te glasine prate ju još uvijek.

Kako su haljine u Metu prekrhke da bi ih se više ikad odjenulo, korisnici na društvenim mrežama odmah su pokrenuli priču da je ovo način na koji se Met izrugao Kim Kardashian. Naravno, to su samo glasine, ali mnoge jako zabavljaju.

Što Met Gala znači za zvijezde?

Kako su uzvanici notorno poznati po tome da na raznolike interpretacije dress code, i ova će noć biti zanimljiv poligon za promatranje kreacija. U Instagram najavi aludira se da bi uzvanici trebali skrenuti u temu nježnog, krhkog, romantičnog i floralnog. Vjerujemo kako će većina A-listera blistati u inovativnim i modernim interpretacijama starih kreacija dok će si drugi osigurati originalne komade ili rekreacije kultnih haljina.

Izvršni direktor muzeja, Max Hollein kaže: “Ova inovativna izložba će pogurati granice mašte i pozvati nas da iskusimo razne aspekte mode, dublje naučimo njenu povijest i stječemo veće razumijevanje njene ljepote”.

Met Gala je noć koja će ostati urezana u povijest mode. Ona spaja umjetnost i modu te kreira inovativno iskustvo za sve nas.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori