Kako pravilno održavati kvalitetu luksuznih torbi i cipela?
Kako pravilno održavati kvalitetu luksuznih torbi i cipela?

Kako pravilno održavati kvalitetu
luksuznih torbi i cipela?

Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili nešto što vam je dugo stajalo na wishlisti, nosili to prvih nekoliko dana i izgubili interes i za proizvod i za održavanje? Vraćate li novu torbu u dust bag nakon par korištenja, samo da je objesite na prvu ručku i zaboravite na nju do sljedećeg nošenja? Gulity as charged.

Ne brinite, niste jedini, a psihologija ovaj fenomen objašnjava kao gubitak interesa za nešto što je već postalo vaše. Journal tim želi podići svijest da je održavanje skupih komada jednako važno kao i ulaganje u njih, a otkrili smo saveznika koji će nam pomoći u toj misiji – Take care of fashion.

Zašto je održavanje ključno?

Svi mi koji imamo influencericu Chiaru Ferragni na following listi, imamo panične napade kada slika svoju garderobu – a u njoj Chanel i Birkin torbe naslagane jedna na drugu, savijene i nagurane u kutovima. Unatoč tome što Chiara na dnevnoj bazi dobiva po jednu takvu dizajnersku torbicu, svejedno nas je zaboljelo vidjeti ih u tom neorganiziranom stanju.

Budući da pri kupnji high end dizajnerskih torbi, a kamoli high street torbi, ne dobivamo umetke koji će održati njihovu originalnu formu, manekenka Zorana Petrović došla je na pametnu business ideju te lansirala Take care of fashion.

Ovaj brend se bavi proizvodnjom plišanih jastučića za vaše torbe i cipele, a svrha im je održati originalan oblik, isti onakav kakav je bio kada ste ih kupili. A kako torbe krase razni oblici i veličine, Zorana je sa svojim timom sve pažljivo razmotrila i napravila selekciju najpopularnijih modela.

take care of fashion

Dimenzije

Na njihovoj Instagram stranici, u naglascima, možete pronaći sve detalje o dimenzijama jastuka i modelima torbi za koje su namijenjeni – a ako imate nedoumica, možete im pisati privatno te postaviti dodatna pitanja. Jastuci dolaze u četiri privlačne boje – oker, tamno plava, baby roza i neutralna bež. Svi jastuci sadrže logo brenda, a izrađeni su s puno pažnje posvećene kvaliteti samog proizvoda.

Za sada jastučići za cipele dolaze samo u jednoj dimenziji, ali ih možete koristiti za papuče, cipele i određene štikle, a u planu je širenje ovog segmenta, jer su torbe do sada bile prioritet.

Take care of fashion kao životna filozofija

Lekcija koju smo trebali naučiti kroz ovaj tekst je – čuvajte stvari kako bi trajale. Briga o komadima u koje ste uložili je imperativ – redovito ih čistite određenim proizvodima, te održavajte njihov izvorni oblik prilikom pospremanja u ormar ili na policu.

Ovaj projekt je inovativan i ima fenomenalan pristup – prodaja proizvoda koji pomažu u očuvanju drugih proizvoda, a pravi je misteriji kako svjetske modne kuće već ovako nešto nisu uvrstile u osnovnu brigu o svojim potrošačima. U nastavku dijelimo video koji će vam pomoći shvatiti kako je i zašto održavanje modnih dodataka iznimno važno, a mi vam još jednom poručujemo – take care of your fashion.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Đorđe Bukvić x Take Care of Fashion, Dragana Mitrović
Model: Ivana Radoman

Učitati još
Zatvori