Svečane haljine u kojima ćete oduzimati dah gdje god da se pojavite
Svečane haljine u kojima ćete oduzimati dah gdje god da se pojavite

Svečane haljine u kojima ćete oduzimati
dah gdje god da se pojavite

Proljeće i ljeto stvoreni su za događaje na kojima će te biti ženstvene i zavodljive. Vaše upečatljive svečane haljine će zasigurno biti hit i onaj „head turner“ trenutak večeri. Žena iz nove kolekcije Ivane Jurić ima istovremeno snažnu i fragilnu notu. Baš kakve i trebamo biti. Svaka haljina je njezinih ruku djelo, posebna je, a svaki šav prošao je kroz njezine prste. Ivana sate i sate provodi u svojoj maloj, ali kreativnoj modnoj radionici gdje pauza od posla nije opcija. Taj trenutak rezerviran je samo za njene klijentice jer tada Ivana točno po njima kroji prekrasne komade koji su onda doista postaju „statement”komadi večeri. I svaki puta kada njezina kreacija nađe put do svoje vlasnice, Ivana osjeća beskrajan ponos.

Istra kao inspiracija za svečane haljine

Ove godine svojom novom kampanjom spaja divljinu prirode s nježnim ženstvenim krojevima. Neupitno je koji fotograf razmišlja kreativno poput Ivane – Šime Eškinja. Dogovori su trajali jako kratko jer Šime je odmah znao kakav stajling želi, kakvu kosu, a i model je bio neupitan. Njihova zajednička prijateljica i manekenka Antonija Bračulj, najbolje je spojila sve kreativne parametre koje su dizajnerica i fotograf osmislili.

Istra se, sa svojim rustikalnim tonovima, kamenom, slapovima, jezerima i crvenom zemljom, pokazala kao savršena kulisa ove kampanje. Sjajna svila, saten, perje i šljokicama izvezeni materijali sljubljeni su sa sirovošću istarske prirode. Na najzahtjevnijim mjestima, Šime je uspio dobiti modne fotografije koje nadilaze bilo koji trend.

Svečane haljine su statement komadi

Nekim haljinama Ivana igra na sigurno i njima naglašava minimalizam i ljepotu forme. Takvi komadi uvijek se mogu kombinirati s kožnom jaknom ili blejzerom, za savršene noćne provode. Žene se često pitaju što odjenuti, pa s ovom pomno osmišljenom kolekcijom, Ivana svako takvo pitanje ostavlja suvišnim. Dizajnerica se vodila mišlju izbjegavanja haljina i kombinacija koje traju samo jednu sezonu. Njezin stav je jasan, treba uložiti u konkretne komade koji su stvoreni da dugo traju. Na taj način moda postaje održiva i bezvremenska. Zato se ona okrenula ručnoj proizvodnji, provjerenom dizajnu, savršenim materijalima, linijama koje laskaju ženskoj figuri i pritom ju naglašavaju, a sve zajedno izgleda jako stilski, efektno i sofisticirano. Godinama su duge haljine njezin zaštitni znak, one se uvijek savršeno kombiniraju s brojnim komadima jer samo uz malu torbicu u rukama, osjećaj će biti potpun.

‘Želja mi je da se žene osjećaju samouvjereno’

Uoči okrugle, desete obljetnice svoga rada, Ivana, inače magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, ističe kako joj je zadovoljstvo svake klijentice uvijek na prvom mjestu, a posebno joj je drago kada dobije fotografije nasmiješenih i zadovoljnih žena u njenim kreacijama. Između snimanja kampanje i šivanja novih haljina, izdvojila je par trenutaka kako bi se osvrnula na novu kampanju proljeće – ljeto 2023. godine.

„Bez obzira radila haljinu za maturalnu, vjenčanje, noćni provod ili gala event, želja mi je da se žene osjećaju samouvjereno, lijepo i ugodno. Čini mi se da dizajneri ovaj posljednji aspekt često zanemaruju. Ponosna sam što uvijek iznova imam potvrdu klijentica koje tijekom cijele večeri nemaju potrebu presvući se u nešto udobnije i svoje bitne trenutke provode nesputano, uživajući u slobodi pokreta koju im kreacija pruža. Ove sezone krenula sam od puder roze pa sve do fuksije, plavih i zelenih tonova, te vjerujem da boje još više naglašavaju taj “joie de vivre”. Mislim da je Šime doista uspio u tome sa svojim modnim fotografijama“.

Kako do ovih haljina?

„Inspirirala me sirova ljepota unutrašnjosti Istre i znao sam da će Antonijina profesionalnost i ljepota iznijeti ovu kampanju. Poigrao sam se s duljinom i raskošnošću haljina, koje su lepršale na vjetru i otkrivale cjelokupni karakter ove kampanje, ali i same dizajnerice. Maknuli smo s lica i tijela suvišne detalje, pa čak i kosu, te smo pokazali da žena može biti žena u tih nekoliko metara tkanine“, zaključuje Šime.

Svi komadi iz nove kolekcije dostupni su na Ivaninom službenom Instagram profilu (ivana_juric_design) te u showroomu na adresi Ilica 49. Ako si spremna svome stilu udahnuti novu dozu ženstvenosti i samouvjerenosti, onda su Ivanine kreacije pravi izbor za tebe!

Foto: Šime Eškinja

Učitati još
Zatvori