Haute Couture na ulicama Pariza: Street stye fotke glamuroznije su no ikad
Haute Couture na ulicama Pariza: Street stye fotke glamuroznije su no ikad

Haute Couture na ulicama Pariza: Street stye
fotke glamuroznije su no ikad

Danas završava Tjedan visoke mode u Parizu, koji je započeo bombastično – revijom kuće Schiaparelli o kojoj se pričalo satima nakon što je zadnja haljina s glavom životinje  nestala s piste.

Uslijedile su revije modnih kuća kao što su Chanel, Christian Dior, Armani Prive, Jean Paul Gaultier, Viktor&Rolf i Zuhair Murad, na kojima su dizajneri predstavili svoje kreativne vizije za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine.

Schiaparelli
PRIZOR S MODNE REVIJE KUĆE Schiaparelli

Što je pret-a-porter, a što haute couture?

Podsjetimo, dok se pret-a-porter kolekcije, koje će modne kuće ponuditi u svojim prodavaonicama u standardnim veličinama, predstavljaju dvije sezone unaprijed, haute couture mode nešto je sasvim drugo.

Haute couture kolekcija predstavlja kreativnu viziju modne kuće, a na revijama se prikazuje jednu sezonu unaprijed. Upravo zato na takvim revijama možemo vidjeti apsolutno nestvarne kreacije, koje će prestižne klijentice moći naručiti po mjeri.

S HAUTE COUTURE REVIJE VIKTOR&ROLF

Ženstvenost se vratila u street style

Dok su u proteklih nekoliko godina najbolje street style kombinacije odisale mješavinom glamura i sportskog stila, na ulice Pariza vratila se ženstvenost. U skladu s kolekcijama koje su dizajneri prikazali, stylish uzvanice za modne revije odjenule su same elegantne komade, a trendi tenisice ove su sezone zamijenili upečatljivi akcenti u obliku glomaznih naušnica, zanimljivih torbica i šešira.

Pogledajte najbolje street style fotke s ovosezonskog Tjedna visoke mode u Parizu.

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori