Nova kolekcija omiljenog dizajnera nakita Nenada Sovilja nas je osvojila na prvu
Nova kolekcija omiljenog dizajnera nakita Nenada Sovilja nas je osvojila na prvu

Nova kolekcija omiljenog dizajnera nakita
Nenada Sovilja nas je osvojila na prvu

Osobnu transformaciju i adaptaciju, kao procese koji su sastavnica života svih bića, Sovilj tematizira u svojoj novoj, sedamnaestoj po redu, kolekciji “Phoenix”. Njena osobitost jest odsustvo boja i smole, inače glavnog autorova materijala, te stroga geometrijska forma, što ju čini izrazito “gender” neutralnom, s naglaskom na muškoj energiji.

Kolekcija od zlata i srebra

Kolekcija je u cijelosti izrađena ručno od zlata i srebra, a od dragog kamenja Nenad Sovilj koristio je isključivo crni oniks i gorski kristal. Upravo je odsustvo smole te korištenje isključivo dragog kamenja i plemenitih kovina snažan transformacijski element Soviljeva rada, čime umjetnik najavljuje prekretnicu na svojem putu, koji za njega predstavlja sve veću usmjerenost istraživanju plemenitih metala i dragog kamenja u njegovu umjetničkom izražavanju.

Kolekcija Phoenix nazvana je prema mitološkoj ptici koja život završava samozapaljenjem u plamenu stvarajući novi iz vlastitog pepela. Phoenix simbolizira besmrtnost, vječni život i Sunce izmjenom ciklusa na temelju vlastite odluke i pomoću unutarnje božanske snage vatrene iskre života.

Foto: Mladen Šarić

Učitati još
Zatvori