Robert Sever predstavlja dvije nove kolekcije za jesen

Robert Sever predstavlja dvije
nove kolekcije za jesen

Hrvatski brend Robert Sever koji ove godine slavi 20 godina postojanja i djelovanja na sceni predstavlja dvije kolekcije za jesensku sezonu. Riječ je o dvije pret-a porter kolekcije koje nose prepoznatljiv Severov potpis, ali kroz oblike donose mnoge vizualne novitete.

Kolekcija „Animalia“ u  fokus stavlja različite životinjske uzorke koji se svode na čiste i jednostavne forme s ciljem kombiniranja u svakodnevnim kombinacijama. Kolekcija je stvorena za jesenske dane, a osim svakodnevne odjeće za posao i druge dnevne potrebe, možemo pronaći i nekoliko unikatnih kreacija za posebne prigode.

Sever ističe “Kod stvaranja i same proizvodnje prije svega razmišljamo kako bi ispunili potrebe žena, uvijek s nekom zanimljivom i novom estetskom pričom koja nam služi kao inspiracija  pri stvaranju kolekcije. Naglasak  je kao i uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna u dnevnim situacijama, a opet elegantna i chic.”

Kolekcija Animalia

Kolekcija „Fantasia“ nastala je kao suradnja Robert Sever radionice s grafičkim dizajnerskim brendom „Hdizajn“, koji je poznat po svojim minimalističkim dizajnerskim posterima. Kroz suradnju i zajednički rad na vizualima kolekcije stvorene su kreacije koje spajaju prepoznatljivu estetiku sa zanimljivim grafičkim rješenjima koji su glavni pečat ove suradnje.

Sever za ovu kolekciju ističe “Ideja kolekcije je upravo sinergija dvije kreativne strane, i ideja da dizajn treba biti uvijek otvoren za eksperimente i novitete. To smo – osim glavnim vizualom koji smo nazvali visual diary “FANTASIA” postigli i tehnikama poput ručnog oslikavanja izbjeljivačima i puzzle patchwork tehnikom. Ovakve suradnje su nužne i bitne da bi se međusobno podržavali, inspirirali i nadograđivali – i kao kreativci i kao ljudi.“

Traper i uniseks košulje od pamuka statement komadi su ove kolekcije. Osim odjeće ova suradnja je rezultirala i dizajnerskim posterima s ilustracijama koja može lako postati dio svakog doma. Obje kolekcije dostupne su putem weba robert-sever.com, Instagrama, Facebook stranice kao i u Showroomu na adresi Vlaška 78. Dizajnerski posteri mogu se naručiti na www.hdizajn.hr.

Kolekcija Fantasia

Foto: Robert Sever
Organizacija i produkcija: Slobodan Velicki
Modeli: Iva Marušić, Irma Radeljić ( Talia models) i Lucija Slivar
Make up- Marko Tolić
Kosa: Kuća četki / Ilica 13
Asistenti: Fran Perkov, Lea Martini i Ida Šeba

Učitati još
Zatvori