Ekskluzivno za Journal nova kolekcija Roberta Severa u koju smo se zaljubili
Ekskluzivno za Journal nova kolekcija Roberta Severa u koju smo se zaljubili

Ekskluzivno za Journal nova kolekcija Roberta
Severa u koju smo se zaljubili

Gotovo mjesec dana nakon velike samostalne revije “Forever… I love you” u ozračju koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, brand predstavlja vizuale za kolekciju koje je dizajner Robert Sever snimio na lokacijama u Budimpešti. Dvadeset jedan vizual nastavak je priče koju je dizajner započeo kroz samu kolekciju, a nadovezuje se na imaginarnu priču o madžarskoj princezi koja bježi s Romima. S obzirom na to kako je riječ o spektakularnoj kolekciji, dizajneru smo postavili ključna pitanja koja se odnose na kolekciju i njegov rad koji je u modnom smislu impresivan.

robert sever
robert sever
robert sever

Odakle ste crpili inspiraciju za novu kolekciju i možete li nam ukratko opisati nove modele?

Kolekcija “Forever… I love you” je dijamant u kruni 21. godine rada branda, i s posebnom pažnjom smo ju stvarali. Svaka odluka izašla je iz sati i sati provedenih razmišljajući o svakoj odluci, šavu,  vrpci, o kombinaciji čipke, plisea- ovo je bio smjer svega onoga sto smo stvarali. Kolekcija se stvarala vrlo planski, ciljano, gotovo studiozno, tražeći poveznicu između svakog looka, boje, teksture.

Svih 40 total lookova koje smo prikazali pomno su smišljeni u detalj. Nekada smo u hodu mijenjali, dodavali ili oduzimali ali naša baza je uvijek bila ista… kako stvoriti predivnu nosivu odjeću koja funkcionira savršeno na reviji fotografiji a da pritom svaki artikl bude poseban a da se lagano uklopi u estetiku naših klijentica.

robert sever
robert sever
robert sever

Kako je izgledalo snimanje nove kampanje i zašto baš Budimpešta?

Ta je ideja bila moja stilistička kreativna inspiracija, pa mi je bilo sasvim logično da sam za lokaciju izabrao Budimpeštu, koja je svojom ljepotom dala savršen karakter cijeloj priči. Osim toga, to je moj najdraži grad, čijim se ulicama, bogatoj baroknoj arhitekturi i povijesti stalno vraćam- i osobno, a i kao kreativac.

Želio sam da fotografije izgledaju monumentalno, sa širokim kadrovima koji su prepuni ljepote pojedinih arhitektonskih objekata, u simbiozi s krupnijim kadrovima u kojima se vide bogati detalji odjeće i nakita koji stvaramo, kao i Anina osobnost, koja je bila ključna za ovu kampanju. Kampanja se snimala tri dana  i imali  smo sreću da možemo snimati na svim zamišljenim lokacijama, od samog Budimskog dvora, preko Trga ispred zgrade madžarskog parlamenta, ulaza u Operu- sam grad nas je dočekao raširenih ruku i dao mi da ga fotografiram kroz svoju viziju. Za mene je u ovom slučaju grad karakter, kao i sam model. Ovom kampanjom moja vizija kolekcije “Forever…I love you” je potpuna.

robert sever
robert sever
robert sever
robert sever

Vaš nakit je poznat i ima raskošnu estetiku, na kakve outfite ste zamislili da se isti kombinira?

Nakit, kao i sve vizualne odluke prepuštamo našim klijenticama i njihovoj inspiraciji.  Kroz styling kolekcije nudimo neke sugestije, našu ideju kako bi nešto moglo izgledati, ali sve ostalo s radošću prepuštamo njima. Doista vjerujem u individualnost i izražavanje iste kroz odijevanje i moj zadatak je da ženama osiguram da bi imale predivnu odjeću, ali sve ostalo je njihov izbor. Naše krune svu već 8 godina najtraženiji nakit koji je iz naše radionice, i redovito nam se javljaju žene koje ih nose na sve načine.

robert sever
robert sever
robert sever
robert sever

Koji vam je omiljeni komad iz nove kolekcije?

Teško mi je odabrati samo jedan komad, ali bih rado izdvojio suknju na kojoj su tri tjedna radile 4 osobe. Svaki cvijet je rađen od latica tankog organdija koji je ručno rezan, slagan u kompoziciju pa vezen malim perlama, našivan na bazu suknje s milijun detalja. S tom suknjom smo dali hommage visokoj modi, inspirirani predivnim radovima mnogih kuća koje nas nadahnjuju.

robert sever
robert sever

Nova kolekcija se sastoji se od 40 total lookova koji su potpuno definirani i izrađeni u RS radionici, a obuhvaća sve – od dnevnih hlača, bogatih baršunastih i voluminoznih kaputa i ogrtača do lepršavih bluza s volanima. “Okosnica kolekcije su prirodni materijali u zemljanim tonovima, odnosno u bojama renesansnih i baroknih slika. To je zapravo miks najvećih hitova”, slikovito je opisao dizajner.

 

 

robert sever
robert sever

Uz odjeću, prepoznatljiv potpis RS brenda je total look, koji se zaokružuje torbama i nakitom vlastite izrade. Kolekcija je prožeta nijansama dragog kamenja – od zelene, smeđe preko ljubičaste do zlatne. U ovoj kampanji prikazujemo i neke nove modele, koje si su nastali u novoj etapi kolekcije. S obzirom na to da je cijela kolekcija gotovo rasprodana u manje od mjesec dana, našim klijenticama pripremili smo i nastavnu vizualnu priču.  Cijeli styling je kao i na reviji zaokružen čizmama iz nove kolekcije Poche Paris, s kojim ove sezone ostvarujemo i kreativnu suradnju, pa će čizme u prodaji nositi i posebnu oznaku “Selected by RS“.

robert sever
robert sever
robert sever

Foto: Robert Sever

Organizacija: Slobodan Velicki

Model: Ana Stanković

Kosa: Kuća Četki

Službeni make up: Dermacare Jane Iredale

Cipele: Poche Paris

Asistenti: Milica Savić i Željko Kveštak

Učitati još
Zatvori