O njegovoj najvećoj resort kolekciji ikad popričale smo s Robertom Severom

O njegovoj najvećoj resort kolekciji ikad
popričale smo s Robertom Severom

Nakon proljetne modne trilogije, kolekcija Diana Francis, Venus i Zoja, modni dizajner Robert Sever predstavlja novu raskošnu modnu priču – resort kolekciju Jadranka. U preko 200 novih artikala s čak 100 total lookova koji su vizualna igra različitim temama i inspiracijama poput boja Afrike, floralnih printova 70ih, color blockinga i patchworka, svaki model i detalj jasno prenose prepoznatljivu Robert Sever estetiku i otkrivaju nam njezino ljetno lice.

Izrazito ženstvena, suvremena i jednostavna za nošenje, resort kolekcija Jadranka stvorena je za sve žene – za žene različitih konfekcijskih veličina, proporcija i fizionomije te različitih godina.

O najnovijoj modnoj priči u kojoj, baš kao i u svakoj svojoj kolekciji, slavi ljepotu žena, ljepotu različitosti i, naravno, ljepotu ljeta i neopterećene elegancije koju donose ljetni dani, u nastavku smo popričale s Robertom.

  • Nakon čak tri kolekcije za proljetnu sezonu, stigla je Jadranka – resort kolekcija za ljetne dane. Koja je inspiracija iza kolekcije?

Uvijek vrlo ciljano radimo resort kolekciju znajući da je ona, osim što je uvijek najviše komercijalno isplativa, upravo i najzahtjevnija. Prije svega sam fokus mora biti na materijalima, koji su kao i uvijek kod nas 90 posto prirodni, jer želimo da se žena, osim što izgleda sjajno, i osjeća opušteno u vrućim danima ljeta.

Inspiracija su uvijek žene, potrebe za lijepim i posebnim artiklima, te udobnost. U ovim kolekcijama uvijek koristimo više uzoraka i boja jer, ako ikada, onda u ljetnim danima sve više žena izabire upravo jači kolorit.

  • Sa sto lookova, Jadranka je bez sumnje tvoja najraskošnija resort kolekcija dosad. U čemu pronalaziš motivaciju za takav pravi modni pothvat? Je li raskoš nove resort kolekcije želja da se odmakneš od izazovnog razdoblja iza svih nas i ponudiš svojim vjernim klijenticama početak boljeg sutra?

Osobno vjerujem da u doba kada je teže treba svu snagu i energiju fokusirati na stvaranje – na stvaranje novog, optimističnog i boljeg. Krize uvijek postoje da se stvari stave u perspektivu i iz njih se raste. Iako nismo imali namjeru pripremiti toliko lookova i vizuala. Jednostavno smo bili inspirirani i željeli smo našim klijenticama pripremiti ljeto s optimizmom, i radošću.

  • Iako vjerujem da je teško odabrati, koje modele u kolekciji bi izdvojio kao zvijezde nove resort priče?

Jako volim kako smo ove sezone interpretirali nasu već klasičnu haljinu Julija koja je izrađena od pamuka s uzorcima koji imaju inspiraciju s afričkim tradicionalnim motivima, ali vrlo pojednostavljenih, gotovo grafičkih motiva. Kombinirali smo ih s pipingom trakama od kontrastnih vrpci koje sami izrađujemo, i s pažljivo biranim svakim koncem za svaki ukrasni šav.

Osim toga imamo cijelu seriju artikla od floralnog materijala koji je inspiriran naivnom umjetnošću 70ih godina. Ta selekcija je kolekcija unutar kolekcije, i vjerujemo da će taj lagani pamuk biti opcija za mnoge hit kombinacije ovog ljeta.

  • Kolekciju prate i divni vizuali s naše obale koji nas podsjećaju na naše najljepše uspomene s ljetovanja. Koja je tvoja omiljena ljetna uspomena s Jadrana?

Mjesto u kojemu su snimani vizuali je moj drugi dom. Moja mama je tamo sagradila kuću, koju sam imao prilike dizajnirati kroz interijere. Svaki put kada sam tamo vidim sve te detalje koje je birala ona, svaku biljku koju je zasadila. Upravo takvi momenti su mi oni najdraži- uspomene na moju mamu Mariju.

  • Da ti motivacije i inspiracije ne nedostaje potvrđuju i novi projekti koje pripremaš. Robert Sever modeli sada se neće nalaziti samo u našim ormarima, već i u našim domovima. Možeš li nam otkriti kada stiže Robert Sever home kolekcija i što nam donosi?

Nova linija na kojoj radimo je HOME & VINTAGE koju pripremamo za ranu jesen. U stvari radimo one stvari koje i sami obožavamo i skupljamo- od ukrasnih jastuka, udobnih dekica s vintage motivima, preko dizajnerskih postera i svijeća. To je jedna mala serija probranih artikala, nikako ne bi u startu ulazili u megalomanske projekte koji bi bili izrađeni u ogromnim količinama, već lagano stvarali i lagano se proširivali na tržište.

Osim te pripremamo i novu liniju odjeće koja se zove VINTAGE CHIC u kojoj ćemo koristiti materijale kojih imamo u malim količinama a koji su ili inspirirani vintage materijalima ili su uistinu vintage materijali. Tako smo ušli u tok kojim ide modna industrija kroz cijeli proces održive odjeće i korištenja već postojećih resursa.

Resort kolekcija je dostupna u prodaji od danas, 23. lipanj, u Robert Sever showroomu na adresi Vlaška 78, a pogled na raskošne modele donosimo vam u nastavku!

Foto: Robert Sever

Modeli: Ana Stanković, Lara Dulić, Lucija Slivar, Anđela Fržop,Vlatka Hlišć, Milka Anić

Produkcija i organizacija: Slobodan Velicki

Make up: Marko Tolić i Lucija Slivar

Kosa: Kuća četki

Učitati još
Zatvori