Sandale koje bude nostalgiju pravi su hit i nosimo ih ovoga ljeta

Sandale koje bude nostalgiju pravi su
hit i nosimo ih ovoga ljeta

Spremaju se toplija vremena, a to znači i da će naši prstići i naša stopala na sunce. Upravo zbog toga u intenzivnoj smo potrazi za idealnim sandalama kojima ćemo gaziti po vrućem asfaltu. Ako je suditi po internetu ovoga ljeta nose se Fisherman Sandals ili prevedene na hrvatski – ribarske sandale.

Ribarske sandale dominirat će asfaltom

Ove nas cipele nesumnjivo bacaju u daleku povijest dok smo bile djeca i nosile slične ovakve komade po šljunčanim plažama. Onda su takvi modeli bili daleko od mode i služili su svrsi, a danas su pravi hit. Može se to vidjeti na slikama poznatih trendseterica te u asortimanima luksuznih brendova kao što su Prada, Marni, Miu Miu, Celine i mnogi drugi. Svi oni oživjeli su neka stara vremena na svoj način uz modni twist. Tako se mogu pronaći i nešto masivniji modeli s velikim đonovima u kožnim i plastičnim verzijama, ali i profinjeniji modeli s tankim remenčićima kao što je zlatni Miu Miu. Osim dnevnih verzija, tu su ribarske sandale na petu pa ne sumnjamo da će se ovakvi modeli nositi i u večernjim izlascima.

Trendovima nisu odoljeli ni high street brendovi pa se tako u ponudi Zare mogu pronaći dobre imitacije ovih sandala. Jedne za dnevne, a druge za večernje šetnje. Sigurni smo da će u narednim mjesecima dolaziti još ovakvih modela koji će zavladati policama trgovina. Stara latinska kaže: „De gustibus non est disputandum“ iliti „O ukusima se ne raspravlja“ pa sviđale vam se ili ne, činjenica je da u zadnje vrijeme estetika ružnog vlada modom. Što ružnije, to ljepše. Pa tko voli i dovoljno je hrabar, nek izvoli jer smo u nastavku izdvojili najbolje od “fishermanica”.

Gucci
Marni
Miu Miu
Miu Miu
Prada
Prada
Tort Burch
Zara
Zara

Foto: Instagram, Miu Miu, Matches Fashion, Mytheresa, Zara, Farfetch

Učitati još
Zatvori