Povratak kultnog modela tenisica: Nakon 6 godina Rihanna i Puma imaju novu suradnju
Povratak kultnog modela tenisica: Nakon 6 godina Rihanna i Puma imaju novu suradnju

Povratak kultnog modela tenisica: Nakon 6 godina Rihanna i Puma imaju novu suradnju

Rihanna je u suradnji s Pumom lansirala novu modnu franšizu – FENTY X PUMA. Upravo ona dobila je titulu kreativne direktorice, a prvi komad koji lansiraju su AVANTI tenisice. Podsjećamo, Avanti model prvi puta ugledao je svjetlo dana 2001. godine. Ova verzija sada, naravno, dolazi s Rihanninim dizajnerskim potpisom. Novo izdanje Avanti tenisica nekonvencionalan je spoj dva legendarna modela Puma tenisica. U njemu se stapa visokokvalitetna koža korištena za King kopačke u kojima su igrali legendari Pele i Maradona te zakrivljeni potplat karakterističan za trkački model Easy Rider.

Ova dva modela prvi puta su kombinirana još 1998. godine kada je u suradnji s Jil Sander lansiran model Jil Sander King. Upravo ta tenisica služila je kao inspiracija za Avanti model. Rihannina ljubav prema nogometu presudila je u odabiru prvog modela koji lansira u sklopu nove suradnje. Naime, kako stoji na Puminoj stranici, željela je nešo legendarno vratiti na ulice.

Puma tenisice koje izgledaju cool na svima

Novi Avanti model je unisex tenisica koja izgleda cool i na odraslima i na djeci, što je Rihanni bilo vrlo bitno prilikom procesa dizajniranja. Nove Avanti tenisice dolaze u dvije varijante. Tu je klasična crno bijela koju dobro poznajemo i volimo, ali i krom verzija. Obje imaju predimenzionirani jezik na kojem su otisnuti Fenty logo i slavna Pumina crna mačka. Avanti tenisice na Puma stranici (s koje se može naručiti u Hrvatsku) bit će dostupne od 15. rujna. Njihova cijena kreće od 85 eura za dječje modele do 170 eura za odrasle u krom verziji.

Podsjećamo, suradnja Rihanne i Pume krenula je 2015 godine i to s legendardnim Creeper modelom. Sve do 2018. godine lansirano je nekoliko modela s Rihanninim potpisom. Nakon nekoliko godina pauze, suradnja je sada napokon obnovljena, a cijeli fokus je na stvaranju modela koji su savršen spoj sporta i mode. Ponovno lansiranje Avanti modela još je jedan dokaz da je retro trenutno najveći trend, a s obzirom na popularnost Adidas Sambi i Spezial tenisica, ne sumnjamo da će i ove Pumine skupiti golem broj obožavatelja.

Foto: Instagram (@badgalriri)

Učitati još
Zatvori