Festival koji spaja glazbu i modu po prvi puta će se održati u Splitu

Festival koji spaja glazbu i modu po prvi
puta će se održati u Splitu

krug3

Brendovi design storea Krug na FIDO Music Weekend

Prvi showcase festival u Hrvatskoj – FIDO Music Weekend održavat će se u Splitu od 5. do 7. travnja na čak tri lokacije. Cilj festivala, prvoga ove vrste u Hrvatskoj, jest live svirkama predstaviti vrhunske mlade regionalne izvođače te ugostiti strane priznate bendove (Soviet Soviet, Sara Renar, Zoster…), i to uz stručna predavanja, radionice, panel rasprave te modnu reviju. Modna revija by Krug, održat će se u subotu, 7. travnja, u 19 sati u Galeriji MKC-a.

Designer store Krug čine renomirani hrvatski brendovi kao Dott., Chicks on Chic te Little Wonder, a smješten je u staroj gradskoj jezgri gdje u gotovo galerijskom ozračju kolekcije dizajnerica najbolje dolaze do izražaja. Chicks on Chic, koji su osnovale dizajnerice Emina Štrkljević i Margita Videtić, prepoznatljiv je po odjeći, torbama i ruksacima od kože i tekstila, izrađenim u malim serijama od prirodnih materijala, a inspiriranim vintage odjećom s naglaskom na detalje.

krug1

Brend Dott. modne dizajnerice i kostimografkinje Katarine Bilan odlikuju ženstvena zaigranost te mini kolekcije od svega osam do deset odjevnih komada zanimljivih i upečatljivih krojeva.

Little Wonder prepoznatljiv je po statement ogrlicama, narukvicama i naušnicama izrađenih od prirodnih materijala: kože, pamuka, lana, ručno rezanog, galvaniziranog i pozlaćenog mesinga, poludragog kamenja te naizgled nespojivih materijala. Eklektičan spoj materijala i uzoraka glavna je karakteristika ovog nakita stvorenog za snažne žene koje se ne boje koketirati s različitim stilovima. Brend je, osim na naslovnicama hrvatskih časopisa, objavljivan na naslovnici britanskog Voguea te australskog Women’s Healtha. Nakon modne revije u sklopu FIDO Music Weekend festivala, Krug 14. travnja, u novom ruhu, ponovno otvara svoja vrata.

krug2

fido

Učitati još
Zatvori