Personalizirani veo: U svijetu je već neko vrijeme veliki trend, a sada je dostupan i kod nas
Personalizirani veo: U svijetu je već neko vrijeme veliki trend, a sada je dostupan i kod nas

Personalizirani veo: U svijetu je već neko vrijeme veliki trend, a sada je dostupan i kod nas

Ne možemo reći da je vjenčani veo ikada izašao iz mode jer ipak je to jedan od najstarijih, tradicionalnih simbola za vjenčanje. No, u vrijeme pandemije mala i intimna vjenčanja bila su jedina opcija, a mnoge mladenke birale su skromnije kreacije poput midi haljina ili odijela, pa je klasičan veo kao dodatak često izostajao iz njihovih bridal lookova. No, mnoge mladenke vole tradiciju i ne mogu zamisliti svoj veliki dan bez raskošnog vela koji će upotpuniti vjenčanicu.

Svi se sjećate bridal looka Angeline Jolie i njezinog personaliziranog vjenčanog vela koji su oslikala njezina djeca, a zatim je i Hailey Bieber na svom dugačkom velu koji je za nju dizajnirao Virgil Abloh imala tiskanim slovima na dnu ispisane riječi “Dok nas smrt ne rastavi”.

Mi smo na Instagramu pronašli hrvatski brend, @pi.linia koji uskoro u ponudu uvodi personalizaciju vjenčanog vela. U prvi koji su dizajnirali, odmah smo se zaljubili. Decentni natpis “Ljubav mi je sve objasnila” zapravo je citat koji je mladenka imala na svojim pozivnicama za vjenčanje.

Iza brenda koji se bavi izradom papirnog materijala za vjenčanje stoje simpatične djevojke Ivana i Petra, a personalizirani veo bio je poklon za dragu osobu iz obitelji.  “Poklon ju je oduševio, a nas njezina ideja da upravo taj veo jednog dana pokloni za vjenčanje svojoj kćeri. Ručno je rađen s perlicama, koje s velikom pažnjom i preciznošću našivamo na til”, otkrile su nam.

Što se tiče izrade personaliziranog vela, za izradu im je trebalo okvirno 15-ak sati vezenja, koje su, kako kažu, “provele s guštom”.

Kako do vlastitog personaliziranog vela?

Brend će uskoro proširiti ponudu s citatima iz najljepših hrvatskih ljubavnih pjesama. Buduće će mladenke moći veo iznajmiti, ili naručiti svoj personalizirani. Petra i Ivana same dizajniraju sve i trude se sve želje mladenaca provesti u djelo.

“Veselimo se biti dio svih budućih vjenčanja i dodati tom posebnom danu još malo čarolije”, rekle su nam za kraj.

Foto: Instagram (@pi.linia)

Učitati još
Zatvori