Levi’s i Google predstavili pametnu traper jaknu koja se može javljati na pozive i slikati selfieje

Levi’s i Google predstavili pametnu traper jaknu koja se može javljati na pozive i slikati selfieje

@googleatap

Traper jakna koja se može javljati na pozive, slikati selfieje ili vam reći kamo da idete kad se izgubite u gradu – na prvu zvuči kao izum ispao iz serije ‘Black Mirror’. Ali, budućnost je već stigla i tehnologija je danas toliko uznapredovala da nas zapravo ne čudi što pametnu traper jaknu sa svim navedenim opcijama već sada možete kupiti.

Naime, Levi’s je ponovno udružio snage s Googleom i njegovom platformom Jacquard i predstavio novu verziju svoje pametne traper jakne koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje mode i tehnologije.

Radi se zapravo o poboljšanoj verziji pametne jakne koju je ovaj dvojac predstavio 2017. godine, a koja vam omogućava korištenje mobitela bez da ga vadite iz džepa.

Kako pametna traper jakna funkcionira?

@googleatap

Pomoću malog umetka u lijevom rukavu jakne možete odgovarati na pozive, kontrolirati glazbu koju slušate ili dobiti upute o tome gdje se nalazite, kamo trebate ići i koliko će vam vremena za to trebati. Jakna vam može poslužiti i kao upravljač za kameru dok snimate selfie, a ako imate naviku gubiti mobitel, dobit ćete obavijest da ste ga ostavili. Sve je to moguće zahvaljujući elektronskoj pločici Jacquard Tag, koju ubacimo u lijevi rukav jakne i spojimo ju s mobitelom. Pločica je osjetljiva na dodir, a naredbe prima još i gestala ili glasom.

Ono najvažnije – toliko je malena da je jedva vidljiva pa ne kvari dizajn jakne koja zadržava svoj prepoznatljivi izgled. Jaknu možete bez problema oprati, samo izvadite Jacquard Tag i spremna je za pranje.
Google s vremenom planira dodavati nove značajke pa će jakna biti još ‘pametnija’.

Klasična Levi’sova traper jakna s ovim pametnim dodatkom koštat će vas 198 dolara, dok ćete za sherpa verziju s krznom morati izdvojiti 248 dolara.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori