Ekskluzivno za Journal: Pamela Badžek otkrila nam je sve detalje o svojoj ljetnoj kolekciji
Ekskluzivno za Journal: Pamela Badžek otkrila nam je sve detalje o svojoj ljetnoj kolekciji

Ekskluzivno za Journal: Pamela Badžek otkrila nam je sve detalje o svojoj ljetnoj kolekciji

Nakon nestrpljivog iščekivanja, ljeto je napokon stiglo! Prvi sunčani i topli ljetni dani razveselili su nas više no ikad, vratili nam dozu optimizma i označili početak sezone uživanja na otvorenom. Sada je savršeni trenutak da dašak ljetnog osvježenja unesemo i u svoju garderobu. U znaku boja, udobnosti i ljetne ležernosti, influencerica Pamela Badžek predstavila je svoju prvu ljetnu kolekciju brenda August. Kolekcija proizvedena u Hrvatskoj i izrađena od 100 % lana, sadržava ukupno četiri uzoraka. Svaki komad nosi ime po jednoj od Pamelinih omiljenih lokacija na našoj obali.

Službene fotografije potpisuje Ana Kutija, a na njima se uz Pamelu pojavljuje i model Matea Andrić. Za lokaciju koja najbolje dočarava ljetne i pozitivne vibracije, odabran je grad Dubrovnik i NINON Boutique Hotel u blizini Dubrovnika. Savršena ljetna kolekcija dostupna je OVDJE, a ostatak zanimljivosti možete pročitati u intervjuu u nastavku.

  • Kada i kako se rodila ideja o pokretanju vlastite modne priče?

Iskreno, moram reći da je to oduvijek bila moja želja. Mislim da svatko tko voli modu sanja o tome da će jednog dana nositi odjeću s vlastitim potpisom. Ideja za ovu kolekciju rodila se još prije dvije godine, a nakon dužeg istraživanja i onog inicijalnog straha od nepoznatog, bacilli smo se na posao.

  • Reci nam nešto o svojoj prvoj kolekciji. Od kakvog je materijala izrađena i gdje se tvoja odjeća proizvodi?

Posebno sam ponosna na činjenicu da je svaki artikl u kolekciji od početka do kraja proizveden u Hrvatskoj. Unatoč preprekama koje su se našle na putu, nisam htjela odustati ni u jednom trenutku. Konkretno prva kolekcija u potpunosti je izrađena od 100 % lana, na koji je posebnom tehnikom otisnut print hrvatske ilustratorice Mateje Sučević. Sama kvaliteta materijala bila mi je na prvom mjestu jer sam željela napraviti nešto za što znam da će trajati. Također, budući da je riječ o ljetnim setovima bilo mi je jako bitno da su materijali prirodni, da koža u njima diše te da su ugodni bez obzira na temperature.

  • Imaš li najdraži komad iz nedavno predstavljene kolekcije?

Za mene svaki uzorak ima posebnu priču. Svaki me podsjeća na neku lokaciju ili uspomenu i zato ne mogu izdvojiti koji mi je favorit. Osim toga, to kod mene zaista ovisi o danu, tako da je zapravo svaki već nosio titulu favorita.

  • Čak i ime brenda August. ima simbolično značenje, zar ne?

Istina. Kada sam krenula razmišljati o imenu brenda, uvijek me nešto vraćalo imenu August. U trenutku kreiranja Instagrama prije nekoliko godina, stvarno mi nije na kraj pameti bilo da ću oko sebe okupiti toliku zajednicu predivnih ljudi, prijatelja i publike, da će mi to biti posao, a kamoli da će to jednog dana biti ime i mog brenda. Danas mislim da je to bila jedina prava odluka jer za mene August stvarno ima posebno značenje i gledam na to kao krunu dosadašnjeg rada, ali i početak nečeg novog.

  • Opiši nam svoje viđenje August. brenda. Tko su djevojke kojima se brend obraća?

Ono što mi je bila misao vodilja i želja prilikom kreiranja ove kolekcije, ali i svih budućih, jest kreirati kvalitetan komad prirodnog materijala koji traje i koji se može i treba nositi iz godine u godinu. Osobno obožavam ljeto i prvi sam “krivac” za gomilanje ljetnih kombinacija, a na kraju priče, uvijek nosim isto. Lan i oversized krojeve u kojima se osjećam ugodno, nešto o čemu ne moram previše razmišljati, u čemu mi nije vruće i ono što uz svega par detalja lako pretvorim iz dnevnog u večernji outfit. Rekla bih da se ova kolekcija obraća apsolutno svima koji za vrijeme ljeta žele upravo to.

  • Imaš li neke uzore u modnome svijetu? Čiju estetiku preferiraš?

Ne bih nužno upotrijebila riječ uzor. Inspiraciju crpim iz svakodnevnice i svega što me okružuje, počevši od svojih prijateljica, djevojaka s Instagrama, putovanja i slično. Apsolutno postoje cure čija estetika mi se sviđa i koje volim pratiti, no mislim da sam s godinama razvila svoju vlastitu i da je ova kolekcija upravo odraz te iste.

  • Koliko je teško u današnjem svijetu kreirati nešto nosivo i autentično?

U današnje vrijeme svakako je izazov ponuditi nešto neviđeno i biti drugačiji, ne samo u modi, već u bilo kojem sektoru. S druge strane, mislim da ako si vjeran sebi i onom što voliš, sve ostalo dođe samo od sebe. Ovom kolekcijom željela sam predstaviti sebe, motive koji me najviše vesele te sam željela stvoriti komade u kojima ćete kreirati najljepše ljetne uspomene.

  • Što misliš, koji će biti ključni komadi odjeće za ovo ljeto?

Osnove moje ljetne garderobe više-manje uvijek su iste. Fokus mi je na materijalima, bojama i uzorcima. Generalno, mislim da su bez obzira na godišnje doba, ključni komadi upravo oni u kojima se najbolje osjećaš. Osobno znam da se ovo ljeto neću skidati iz svoje kolekcije.

Učitati još
Zatvori