Pričale smo s dečkima iz eNVy rooma ususret njihovoj prvoj virtualnoj reviji ove nedjelje

Pričale smo s dečkima iz eNVy rooma ususret njihovoj prvoj virtualnoj reviji ove nedjelje

Posljednji put kada smo se družile s eNVy roomom, 2019. godina polako se bližila kraju i tada nam još nije ni dala naslutiti za koliko će se stupnjeva naši životi zaokrenuti (pa i preokrenuti) u kratkih nekoliko mjeseci koji slijede…

Tada smo još bile u potpunom slavljeničkom raspoloženju, jer eNVy room je spektakularnom modnom revijom i velikom retrospektivnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt krajem listopada slavio značajnih 15 godina postojanja na hrvatskoj modnoj sceni. Emocije su bile iskrene i snažne, a sve što su ostvarili u ovom periodu doista vrijedno obilježavanja. Nismo zato uopće sumnjale u to da će se dečki iz eNVya uspješno prilagoditi i 2020. godini koja je na koljena bacila brojne male i velike biznise. U trenucima kada evenata gotovo i nema, Nikica i Vjeko svoju su novu modnu reviju odlučili održati na inovativan način, i to virtualno. Ove nedjelje, 8. studenog u 20:00 sati moći ćete ju pratiti putem svih virtualnih kanala: Instagrama, IG TV-a, Facebooka i You Tubea brenda, a povodom ovog vizualnog showa kojim predstavljaju svoju kolekciju za hladnije dane, kratko smo popričale s eNVyjevcima!

  • Odlučili ste se na nešto zbilja posebno u ovim ‘posebnim’ vremenima – virtualnu reviju! Kako vam je ova ideja došla na pamet?

To što su “posebna” vremena nismo shvaćali kao prepreku. Dapače, gledali smo na tu situaciju kao izazov. Jako volimo revije! To nas jako veseli jer tada kolekcija na kojoj ste radili mjesecima oživi pred vašim očima! Ono što je nekad bilo na papiru sada je živo i u pokretu. S druge strane smatramo da dizajner treba i dalje kreativno stvarati i kreativno se izražavati. Malo su se okolnosti promijenile i tome se trebalo prilagoditi. Ideja kako realizirati reviju u ovim okvirima nam je vrlo brzo pala na pamet!

  • Kako ste zamislili ovu virtualnu prezentaciju svoje nove kolekciju? Gdje se odvija, koliko je modela uključeno, provedite nas kratko kroz scenarij? 

Svjesni svih ograničenja, u tim okvirima smo i organizirali reviju. Odmah u startu smo znali da ne možemo imati uzvanike i da bi epidemiološki to bilo poprilično rizično u ovim trenutcima. Umjesto 30 manekenki koliko ih je inače na našim revijama, angažirali smo njih 5. Nastavno tome i broj vizašista i frizera se smanjio, a snimanje je bilo vani na otvorenom u prirodi, točnije u Wedding Resortu Corberon te  smo tako sve epidemiološke rizike sveli na minimum.

S druge strane velika prednost ovakvog načina revije je to što radite u vrlo kontroliranim uvjetima. Kada raditi reviju uživo i s uzvanicima uvijek vam se može dogoditi da model kasni na pistu, da zapne i padne, da vam pukne zatvarač u backstage minutu pred izlaz pa uopće ne izađe. U ovom slučaju takve problem nismo imali i sve je nekako prolazilo potpuno drugačije.

Klasične revije su zaista stresne, a ovog je puta sve prošlo u ležernijem tonu.

S druge strane samo snimanje revije je omogućilo ponavljanja kadrova i različite kuteve snimanja, pa smo tako bili u mogućnosti snimiti detalje i lice,  dobili smo usporene snimke kao i snimke s dronom tako da je cijeli doživljaj gledanja modela na pisti mnogo kvalitetniji i bolji od snimke klasične revije s publikom. Sve to smo naravno postigli uz naše izvrsne i talentirane suradnike, Karlu Jurić i Ive Trojanović.

  • Kakav je osjećaj organizirati modnu reviju koja po prvi puta u vašem slučaju nema publike, pa tako ni vaših brojnih ambasadorica uz koje vas veže dugogodišnja suradnja?

Publika možda nije bila fizički s nama na reviji, ali svakako će moći uživati u reviji samo na malo drugačiji način. Zbog njih smo reviju i radili! Mogli smo samo snimiti lookbook nove kolekcije i to pustiti van ali zašto ne našim prijateljima, suradnicima, pratiteljima i našim vjernim ambasadoricama pretstaviti kolekciju u punom sjaju. One će sigurno biti s nama u nedjelju u 20 sati. Ako već ne fizički sigurno duhom.  

  • Kako biste opisali svoju novu kolekciju? Otkrijte nam koje sve modele donosi, jesu li glamur i elegancija i dalje vaše niti vodilje?

Uvijek! Nismo radili kompromise s obzirom na “novo normalno” situaciju i nismo pokušavali ponuditi nešto što eNVY room nije. Naš proizvod je za važne trenutke u ženinom životu, a takvih trenutaka uvijek ima bez obzira na razna ograničenja u kojima danas živimo. I dalje se odvijaju i žena i dalje želi biti lijepa i dotjerana. Možda su proslave u manjem opsegu, s manje ljudi ali se i dalje događa život.

Nova kolekcija odiše i dalje našim prepoznatljivim rukopisom. 

Svaka nova kolekcija je svojevrsna nadogradnja na prethodnu. Uvjek unosimo nešto novo u kolekciju bilo da je riječ o detaljima, kroju, materijalu ili samom stylingu. Čipka je već dugo vremena dio eNVy roomovog DNKa. U ovoj kolekciji ona je metalik sjaja i prelijeva se iz predivnih nijansi zelene u bogatu boju vina ili bakra. Naše već sad prepoznatljive svilene haljine otvorenih leđa ovoga puta dolaze u midi dužini asimetričnog kroja, dugih rukava, visokih ovratnika i naglašenih ramena prizivajući duh osamdesetih. Modeli otkrivaju malo kože, a  naglasak je na samom materijalu koji nježno ocrtava konture tijela, posebno u pokretu. Jako senzualno i elegantno. Nismo zaboravili i kombinezone u ovoj kolekciji pa tako imamo jedan svileni i jedan koji izgleda kao two peace izradjen od čipke i viskoze sa satenskim sjajem. Štras je rezerviran za sami kraj kolekcije. Od njega smo dizajnirali večernje toalete s visokim prorezima, naglašenim ramenima, volanima  i nabiranim detaljima.

Tu se nalazi i jedno jako šik svetlucavo odijelo u color blok varijanti, oversized sakoa i hlačama cigarette kroja do gležnja. Iako je kolekcija za hladniju sezonu itekako je zastupljen floralni print. Kolorit je doduše u bojama jeseni a sama svilena tkanina ima impregnirani otisak reptilove kože. U kolekciji se jako ističu volani kao jaki detalj u raznim veličinama, te ukrasni nabori što u gornjim dijelovima modela, što u donjim. Visoki prorezi na jednoj nozi su jedini dio kada pokazujemo kožu. Iako zatvorena do grla kolekcija je izrazito senzualna i ženstvena. Styling same kolekcije je malo odvažniji i opakiji. Koristili smo lakirane visoke rukavice i čizme a struk smo istaknuli s robusnim statement vintage eNVy room remenima. Konačni dojam koji smo postigli naglašeno je snažan a istovremeno izrazito senzualan i elegantan!

  • Stvaranje i poslovanje u doba pandemije – koliko vam je pomrsilo račune, koliko vam je nekih možda novih spoznaja i razvojnih momenata donijelo?

Kriza je naravno djelovala i na nas. Svih važnih proslava u RH je bitno manje ove godine, a ako se i događaju njihov opseg je ozbiljno manji. To je naravno za posljedicu imalo manju potrebu tržišta za haljinom i vjenčanicom.

No važno je pravovremeno reagirati, što smo mi i učinili. Snizili smo troškove koliko je bilo potrebno da amortiziramo pad prihoda.

Uvjerenja smo da će se život vratiti u staro normalno i ne želimo se odmicati od našeg prepoznatljivog proizvoda. Treba se samo strpiti i pričekati vrijeme kada ćemo se opet u velikim grupama zabavljati, grliti i ljubiti.  

Foto: Karla Jurić

Učitati još
Zatvori