Mihano Momosa ima odličnu novu kolekciju koja slavi slobodu

Mihano Momosa ima odličnu novu
kolekciju koja slavi slobodu

Postoji dar, koji nikad ne možemo pokloniti, niti dati drugome, dar koji možemo pokloniti samo sebi, a to je sloboda. Nameće se pitanje, što um može kada je oslobođen stega?

Kolekcija pred vama upravo je izraz oslobađanja, rasterećena od očekivanja, prošlosti i budućnosti; inspirirana pionirskim duhom velikih žena, koje su vođene strašću i žeđu za avanturom.

Mihano Momosa se upušta u jedinstvenu avanturu. Nema granica, samo horizonti – samo sloboda. – kao što je Amelia Earhart rekla, početna je točka ovog umjetničkog eksperimenta.

Sloboda kao inspiracija iza nove Mihano Momosa kolekcije

Sloboda pokreta je prvi uočljiv aspekt ove kolekcije, svaki komad krojen je da omogući maksimalnu udobnost. Besprijekorni krojevi daju izvrsnu estetiku udobnosti. Dramatično veliki rukavi i mašne, spretno krojeni da daju jasnu siluetu, ne oduzimaju na udobnosti.

Oversized blejzeri i jednostavne haljine, ukrašeni su ručno rađenim cvjetovima, simbolima nezaustavljivog rasta. Izbor boja je spontan, čist izraz živahnosti duha. Isti standard je primenjen i kod izbora materijala, tako da je ta živahnost vidljiva na brokatu, tilu, perju i georgetteu.

Sam dizajn seta predstavlja svakodnevnicu i zadatke koji su nam dati, koje nismo obavezno i tražili, ali definišu našu ulogu u društvu, i nosi poruku: da možemo izaći iz okvira uloge koje su nam date i osloboditi se tereta koji nosimo kako bismo u potpunosti prihvatili sami sebe. Imajući to na umu, odlučili smo da fotografije ne obrađujemo i ne retuširamo. Zato što živjeti slobodno, znači birati slobodu, svakog dana.

Foto: Mihailo Anušić & Adem Grljević

Učitati još
Zatvori