Obožavani Mihano Momosa predstavio je najosobniju kolekciju do sad

Obožavani Mihano Momosa predstavio je
najosobniju kolekciju do sad

Mihano Momosa ima svoju mitsku ljubavnu priču koja diktira narativ o ljudskim odnosima i percepciji idealne ljubavi. Na kompanijsku kulturu i identitet brenda uvelike je utjecala ljubav Mihailovih roditelja – Olivere i Milana. Ogroman je izvor inspiracije, a svaka kolekcija predstavlja barem dio njihove gotovo filmske ljubavi. Kao i sve epske ljubavne priče, i ova je završila naglo, ali samo u fizičkom obliku.

Mihano Momosa i mitska ljubavna priča

Nakon Oliverine rane smrti, ostavština njezine ljubavi ostala je i oblikovala Mihana Momosu da postane ono što je danas. Olivera i Milan upoznali su se 1973. godine. Uživali su u sretnom braku i dobili dva sina – Pavla i Mihaila. Olivera je umrla 1998. godine, ali je njezin duh ljubavi ostao prisutan te je postala ideal romantične i majčinske ljubavi. U nastavku donosimo dizajnerovo obraćanje i kolekciju u kojoj je polazišna točka bila ona koja pokreće svijet – LJUBAV.

Love breeds love

Ćao svima!

Obično prepuštam svojim delima i svom timu da govore ovde umesto mene, ali posle 10 godina dizajniranja mislim da je zgodan trenutak da to uradim lično. Baveći se ovim poslom ovoliko dugo mi je donelo i naučilo me toliko toga.

Upoznao sam mnogo ljudi, koji su postali moji bliski prijatelji, video mnoga mesta i naučio bezbroj lekcija – zbog toga sam večno zahvalan. Od samog početka imao sam osećaj da je moj put predodređen i svaki korak pravio sam samouvereno i odlučno.

10 godina postojanja…

Mladi ljudi su skloniji da veruju u više sile i da je nešto “suđeno”- bio sam prilično naivan, i još uvek sam u nekoj meri. 😉 Ali 10 godina je dug period, dovoljno dug da ti se zrelost prikrade (iako pokušavaš da joj pobegneš i ostaneš dete :)) i sada kada se osvrnem shvatam da je ta “viša sila” u stvari sa ove planete. Ono što mi se nekada činilo da je “suđeno” su ipak bili moji izbori, odluke i samopouzdanje, koji potiču sa istog mesta – iz moje porodice.

Obitelj kao ogroman izvor inspiracije

Ljubav, koju su moji roditelji imali jedno prema drugom prelila se na mog brata i mene i pustila korene u našim ličnostima. Oduvek sam imao potrebu da stvaram i da se izrazim i znao da je ljubav moja najveća motivacija. To je zato što – LJUBAV RAĐA LJUBAV- ono što su moji roditelji ulili u mene, ja sam ulio u svoju umetnost i taj izvor je neiscrpan, a osećaj oslobadjajuć.

Ova kolekcija je još jedan produkt toga. Vedra i razigrana u bojama i formi. Podseća me na bezbrižne dane, slobodu i smeh. Krop blejzeri, pantalone i šortsevi – korak izvan strogih formi odela. Dramatični rukavi u svetlo žutoj boji privlače pažnju u svakom trenutku, a lepršave haljine unose šarm.

Na kraju, želim da se zahvalim svojoj porodici – da nije vas, ne bi bilo ni mene. I hvala svakoj klijentkinji, svakom prijatelju, svakoj publikaciji za vašu podršku tokom ovih godina – osetim vašu ljubav. I ne zaboravite – LJUBAV RAĐA LJUBAV!

P. S. Sledeće obraćanje za 10 godina! (smijeh)

Vaš,

Mihailo Anušić

Creative director : Mihailo Anušić

Photo: Mihailo Anušić, Adem Grljević

Video : Adem Grljević

Model: Sofija Đorđević

Hair: DVH Club

Mua: Zlata Blagojević

Set design: Jana Flowercouture

Učitati još
Zatvori