Mihano Momosa ekskluzivno nam predstavlja novu kolekciju kojom slavi svoj 10. rođendan

Mihano Momosa ekskluzivno nam predstavlja novu kolekciju kojom slavi svoj 10. rođendan

Kada bismo morale izdvojiti srpski, pa i regionalni modni brend koji se istaknuo iz mase drugih, to bi definitivno bio Mihano Momosa. Ovaj modni virtuoz čije su kreacije već davnih dana osvojile žene raznih generacija, ukusa i stilova, u 2022. slavi velikih 10 godina postojanja, a tim povodom s nama je ekskluzivno podijelio svoju novu kolekciju Decennium!

“Prošlo je 10 godina.

Iako zvuči nadrealno, već punih deset godina dijelimo svoju viziju. Ovo putovanje donijelo nam je toliko zadovoljstva, a nekako osjećamo da naša kreativnost tek dobiva svoj trenutak. 

Čini se skoro dekadentnim biti u prilici da proslavimo ovo desetljeće i da nastavimo kreirati i budemo medij izraza”, otkrivaju nam iz brenda.

Ali kako je do toga došlo?

“Ako se osvrnemo na naš put, možda otkrijemo u kojem smjeru nas dalje vodi. Od samog početka Mihano Momose, mnogo simbolike je stajalo iza našeg rada. “Olivera”, naziv naše prve kolekcije, ime Mihailove majke, kao simbol najčistijeg oblika ljubavi.

Cvijet, simbol vječne evolucije, ustrajnosti i rasta.

Perje, simbol pokreta i istinske slobode.

Asimetrija, simbol svega nepredvidivog i potrage za ravnotežom.”

Svi ovi simboli uzimali su mnogo oblika tijekom 10 godina. I kako se sve drugo mijenjalo, mijenjali su se i simboli. Evoluirali su s brendom i s vremenom izrastali u novi estetski izražaj. A opet, toliko toga je ostalo isto – vrijednosti, strast i sama simbolika.

“Ova kolekcija, prikladno nazvana “Decennium” objedinjuje sve što smo bili i sve što težimo postati. Jednostavnost koja odjekuje sofisticiranošću i nepretencioznim luksuzom. Vjenčanice dominiraju kolekcijom kao najviši oblik luksuznog ugađanja sebi”, opisuju kolekciju iz brenda.

I svi simboli su i dalje tu, iako u novom obliku. Perje, samo kao nagovještaj, delikatan detalj na složenom modelu, s asimetrično plasiranim krugovima. Cvjetovi, koji ukrašavaju  opove, ali se također koriste za izvanrednu izradu haute couture haljine.

“I ljubav.

Uvijek je bila tu. Tu je i sada. Uvijek će biti tu.

Živjeli za desetljeće.

Živjeli za sve što dolazi.”

Creative director : Mihailo Anušić

Photo: Mihailo Anušić, Adem Grljević

Video : Adem Grljević

Model: Ines Ćulibrk 

Hair: DVH Club 

Mua: Zlata Blagojević

Učitati još
Zatvori